Έρχονται κι άλλες τουρκικές naftex για έρευνες μέσα στο μήνα - Τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου


Freepen.gr - Η Τουρκία πρόκειται να εκδώσει άδεια για γεωτρήσεις στο δυτικό τμήμα της υφαλοκρηπίδας της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη όπως μεταδίδει το Ανατολή.

Τα σχόλια του Τσαβούσογλου πραγματοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζέιχου Μπαϊράμοφ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση επέδειξε την καλή της θέληση στην περιοχή όπου η ένταση ήταν υψηλή μετά την ανακάλυψη ενεργειακών πόρων, κάνοντας «προσωρινές» χειρονομίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γερμανίας και ορισμένων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τούρκο ανώτερο διπλωμάτη, οι χειρονομίες της Άγκυρας δεν ανταποδόθηκαν από την Ελληνική και Ελληνοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία επανενεργοποίησε τα σκάφη γεώτρησης ως απάντηση.

"Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και δε θα κάνουμε παραχωρήσεις", είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν σεισμικές και γεωτρήσεις δραστηριότητες αυτόν τον μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail