MiG-31 έκλεισε την πόρτα σε Νορβηγικό Falcon 20 στη Θάλασσα του Μπάρεντς

Freepen.gr - Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε αεροσκάφος αναγνώρισης Νορβηγίας Πολεμικής Αεροπορίας Falcon 20 πάνω από τα ουδέτερα νερά της Θάλασσας του Μπάρεντς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, σημειώνει το defence-blog.com.

«Στις 4 Αυγούστου 2020, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισαν έναν στόχο αέρα πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας του Μπάρεντς που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας. Ένα μαχητικό MiG-31 από τις δυνάμεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της άμυνας του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τον στόχο », δήλωσε το Κέντρο.

Το πλήρωμα του MiG-31 πλησίασε τον αεροπορικό στόχο σε ασφαλή απόσταση και το αναγνώρισε ως αεροσκάφος ραδιο-τεχνικής αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου της Νορβηγίας Πολεμικής Αεροπορίας Falcon 20, ανέφερε η δήλωση.

Το MiG-31 είναι ένας μοναδικό μαχητικό που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί αεροπορικούς στόχους σε μεγάλες αποστάσεις απρόσιτες για επιθέσεις από τυπικά μαχητικά αεροσκάφη. Τα μαχητικά αυτού του τύπου είναι σε θέση να παρέχουν κεντρικό έλεγχο μάχης στο δίκτυο ενώ επιχειρούν με άλλα αεροσκάφη. Το αναβαθμισμένο MiG-31BM είναι εξοπλισμένο με ένα ραντάρ συστοιχίας φάσης. Τα μαχητικά αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς R-33 και όπλα εκτόξευσης αέρος μικρής εμβέλειας R-73.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail