Το Ιράκ εξετάζει αγορά μεγάλης παρτίδας MiG-29 για να αντικαταστήσει τα F-16

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιράκ εξετάζει την απόκτηση αρκετών ρωσικών αεροσκαφών MiG-29, σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση Avia.Pro. Επικαλούμενη «ιρακινές πηγές», η ρωσική δημοσίευση ανέφερε ότι το ιρακινό υπουργείο Άμυνας διεξάγει συνεχείς συζητήσεις με τη Μόσχα σχετικά με την αγορά του MiG-29, προκειμένου να αντικαταστήσει τα γηράσκοντα F-16.

«Ιρακινές πηγές ανέφεραν ότι το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας ασχολείται με συζητήσεις σχετικά με την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που θα αντικαταστήσουν τα μη επισκευάσιμα αμερικανικά μαχητικά F-16. Η πιο κερδοφόρα επιλογή, που δεν είναι κατώτερη σε ισχύ από τα αμερικανικά μαχητικά, είναι το μαχητικό MiG-29».

Σύμφωνα με την Avia.Pro, η Ιρακινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος 34 μαχητικά αεροσκάφη F-16, με περισσότερα από τα μισά εκτός υπηρεσίας.

«Μέχρι σήμερα, η πιθανή απόκτηση ρωσικών μαχητικών MiG-29 εξετάζεται μόνο από το ιρακινό στρατιωτικό τμήμα, ωστόσο, ειδικοί πιστεύουν ότι η πώληση των ίδιων F-16 σε άλλες χώρες και η αγορά ρωσικών μαχητικών με αυτά τα κεφάλαια, μπορεί ακόμη και να αποδειχθεί επωφελής για τη Βαγδάτη», αναφέρει η Avia.Pro
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail