LNA: Τουρκία και Κατάρ στέλνουν τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι, κατηγόρησε τόσο την Τουρκία όσο και το Κατάρ ότι στέλνουν μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη ( GNA) στον αγώνα της ενάντια στον LNA, σημειώνει το addresslibya.co.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Αλ-Μεσμάρι δήλωσε ότι τριακόσιοι εξτρεμιστές μαχητές στάλθηκαν από τη Σομαλία στη Λιβύη με χρηματοδότηση από το Κατάρ.

Επισήμανε επίσης ότι χιλιάδες μαχητές εξτρεμιστών στάλθηκαν στη Λιβύη από το 2011.

Ο εκπρόσωπος του LNA είπε ότι η Τουρκία είχε μεταφέρει βαρύ πυροβολικό στις βάσεις της Λιβύης που ελέγχει στα δυτικά της χώρας.

Η αεροπορική βάση Al-Watiya έγινε σημείο αποβίβασης για στρατιωτικές αποστολές και μισθοφόρους, δήλωσε ο Αλ-Μεσμάρι ενώ πρόσθεσε ότι η πόλη Μισουράτα έγινε βάση για τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του LNA κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ενάντια στην παρέμβαση της Τουρκίας και του Κατάρ στη Λιβύη, η οποία συνιστά παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ.

Να θυμίσουμε τέλος μια αποκάλυψη του περασμένου Νοεμβρίου με συνομιλίες που είχαν υποκλέψει Αιγύπτιοι ότι η Τουρκία ήταν βασικός χορηγός της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail