Libyareview: Η Λιβύη ξεκινά διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να ορίσει θαλάσσια σύνορα

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Al-Bayda (στο ανατολικό τμήμα της χώρας), Abdul-Hadi Al-Hawaij, αποκάλυψε ότι το υπουργείο του έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του. Τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, καθώς και να συζητήσουν ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, μεταδίδει το libyareview.com.

Ο Al-Hawaij σημείωσε ότι η Λιβύη χαιρετίζει μια λύση μέσω του άρθρου 74 του νόμου της θάλασσας, που αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνίες και καλές γειτονίες.

Το Λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης (προσοχή μη συγχέεται με την κυβέρνηση της Τρίπολης) χαιρέτισε τη συμφωνία που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας. Τόνισε ότι η Λιβύη χαιρετίζει κάθε συμφωνία που είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ και διαφυλάσσει τα δικαιώματα των Λιβύων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail