Προσοχή με παραμυθένια δήθεν φωτογραφία της Kemal Reis - Πρόκειται για τη νορβηγική Helge Ingstad

Η Helge Ingstad μετά το ατύχημα
Freepen.gr - Χθες το βράδυ είχαμε το δήθεν βίντεο με την "απάντηση" που έλαβε στη σφαίρα της φαντασίας η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ το οποίο διακινούσαν τουρκικοί λογαριασμοί. Επρόκειτο για παλαιότερο βίντεο με ελληνική κανονιόφορο, η οποία έχει δώσει ένα καλό μάθημα στο τουρκικό σκάφος, αλλά το βίντεο κόβεται για τις ανάγκες της προπαγάνδας.

Σήμερα διακινείται μια φωτογραφία σε ελληνικούς λογαριασμούς και ομάδες όπου δήθεν φαίνεται η τεράστια ζημιά της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis. Εκτός του ότι αν προσέξει κανείς καλά τη φωτογραφία αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται για πλοίο τύπου ΜΕΚΟ (Μπαρμπαρός όπως τα λένε οι Τούρκοι) και φυσικά βλέπει ότι το σκάφος είναι ημιβυθισμένο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη νορβηγική φρεγάτα Helge Ingstad η οποία το Νοέμβριο του 2018 είχε κλειστά τα πάντα σε διάρκεια άσκησης και τελικά την τράκαρε με την πλώρη το δεξαμενόπλοιο SOLA TS ελληνικών συμφερόντων.

Ιδού μια από τις αναρτήσεις μας εκείνων των ημερών > http://www.freepen.gr/2018/11/helge-ingstad-500-sola-ts.html

Γράφοντας Helge Ingstad στο google στις εικόνες θα βρείτε και τη σχετική εικόνα που κάποιοι χρησιμοποίησαν για να την αναπαράξουν τάχα ως του τουρκικού πλοίου.

Για αυτό επιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βγει με τα στοιχεία που έχει και να ενημερώσει το λαό για το τι πραγματικά συνέβη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail