Τα νέα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια θα φέρουν και Kalibr με βεληνεκές 4.000 χλμ!

Freepen.gr - Τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών αποστολών Project 885M του ρωσικού ναυτικού θα εξοπλιστούν με αναβαθμισμένους πυραύλους κρουζ Kalibr-M που έχουν εμβέλεια άνω των 4.000 χιλιομέτρων.

«Τα νέα υποβρύχια, Voronezh και Vladivostok, θα μεταφέρουν νέους πυραύλους Kalibr-M με εμβέλεια άνω των 4.000 χιλιομέτρων», ανέφερε πηγή της αμυντικής βιομηχανίας από στο πρακτορείο TASS κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ARMY-2020 την Παρασκευή.

Τα σκάφη καθελκύστηκαν στο ναυπηγείο Sevmash στις 20 Ιουλίου. Οι πύραυλοι που θα πάνε σε αυτά τα σκάφη είναι σε θέση να φέρουν είτε πυρηνικές κεφαλές είτε συμβατικές με υψηλό εκρηκτικό κατακερματισμό. «Τα νέα υποβρύχια θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για την αποστολή της μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής σε σύγκριση με τους προκατόχους τους», πρόσθεσε η πηγή.

Τα υποβρύχια του Project 885 / 885M είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr-PL και Oniks ενώ τελικά θα μεταφέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon ως βασικά όπλα τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail