Μεγάλη διαδήλωση στην Τρίπολη: Οργισμένοι οι Λίβυοι με τη διαφθορά της GNA και την εξαθλίωσή τους

Freepen.gr - Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην Τρίπολη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διαφθορά στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), απαιτώντας η κυβέρνηση της Fayez Al-Sarraj να «ανατραπεί», μεταδίδει η Libya Address.

Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν την GNA υπεύθυνη για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, επικρίνοντας τους υψηλούς μισθούς των κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ οι απλοί πολίτες υποφέρουν από την κρίση ρευστότητας σε μετρητά.

Οι πληρωμές της GNA για τους μισθοφόρουςεκ Συρίας και τις τοπικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία καταδικάστηκαν έντονα ​​από τους διαδηλωτές.

Ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την GNA άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, γεγονός που οδήγησε σε αρκετούς τραυματισμούς και ένα θάνατο.

Μια μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η GNA δημιουργήθηκε ως μέρος της πολιτικής συμφωνίας της Λιβύης που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ το 2015. Από τότε, δεν κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο της δυτικής Λιβύης και υπονομεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις παράνομες πολιτοφυλακές. Κατά πολλούς η θητεία της έχει ήδη λήξει από το Δεκέμβριο του 2017 με βάση τη συμφωνία.

Ωστότο το 2019, ο Al-Sarraj της GNA υπέγραψε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία ασφάλειας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συμφωνία άνοιξε το δρόμο για την Άγκυρα να στείλει τα στρατεύματά της, καθώς και τους μισθοφόρους στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) εκείνη την εποχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail