Εξευτελισμός της Τρίπολης: Όλες οι συναντήσεις της GNA υπό τουρκική εποπτεία

Freepen.gr - Πρόσφατα, και ως απόδειξη του ελέγχου της Τουρκίας στην κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, η Άγκυρα επιβλέπει όλες τις συναντήσεις ξένων αντιπροσωπειών στην Τρίπολη, ακόμη και τις συναντήσεις των ηγετών του Προεδρικού Συμβουλίου στο εξωτερικό.


Όπως σημειώνει το almarsad.co, ο Χουλούσι Ακάρ κάθεται σε μια καρέκλα στο σαλόνι του Αεροδρομίου της Μίτιγκα, στην οποία ένα άτομο από τη χώρα υποδοχής, δηλαδή τη Λιβύη, θα έπρεπε να είχε καθίσει, εκτός αν ο Ακάρ έχει γίνει Λίβυος υπήκοος ή de facto κυβερνήτης της Λιβύης. Πρόκειται για πλήρη παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, ένα ακόμη τουρκικό έθιμο φαίνεται να έχει επιβληθεί πρόσφατα στη Λιβύη. Οι Τούρκοι παρακολούθησαν την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών του Κατάρ και της συνοδευτικής αντιπροσωπείας του αλλά και του Μαλτέζου, Μπαρτόλο, στην Τρίπολη στις 6 Αυγούστου.



Ο Χουλούσι Ακάρ είχε επίσης οργανώσει και εποπτεύσει μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα μεταξύ του Φάθη Μπασάγκα και του Μαλτέζου υπουργού Εσωτερικών, Εθνικής Ασφάλειας και Επιβολής του Νόμου, Μπάιρον Καμιλέρι.


Αυτή η ταπεινωτική συμπεριφορά των Τούρκων αξιωματούχων προς Λιβύους αξιωματούχους εκδηλώθηκε επίσης με τον ίδιο τον Φαγιέζ Σαρράζ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ανώτεροι αξιωματικοί πληροφοριών και αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών παρευρίσκονται στις συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους και ακόμη και με ορισμένους πρεσβευτές, σχεδόν ως διαρκή υπενθύμιση στην κυβέρνηση της Τρίπολης για το ποιος είναι πραγματικά αυτός που κυβερνά.

Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία δεν επιβεβαιώνει μόνο τους Λιβύους, τους γείτονές της και τον κόσμο, όχι μόνο ότι η Τουρκία είναι ο επίσημος χορηγός του Προεδρικού Συμβουλίου και του GNA, αλλά είναι επίσης ένας πλήρης εταίρος στη διακυβέρνηση της πρωτεύουσας και δικαιούται επομένως να παρίσταται σε συνεδριάσεις και να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail