Σημεία που δείχνουν ότι ο Χαφτάρ ετοιμάζεται για μάχη απέναντι σε Τούρκους - GNA

Freepen.gr - Όταν ένας στρατιωτικός διοικητής επιθεωρεί τις δυνάμεις του στους στρατώνες τους, αυτό δείχνει την προθυμία να προετοιμαστεί για μια στρατιωτική αντιπαράθεση, και όταν δηλώνει δημοσίως και με λόγια που μεταδίδονται μέσω των μέσων ενημέρωσης ότι η αντιπαράθεση συνεχίζεται με τον εχθρό του, αυτό δείχνει ότι η στρατιωτική σύγκρουση πλησιάζει, επισημαίνει το 218News.

Αυτό μπορεί να ειπωθεί καθώς ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ μετακινείται από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, αφού οι ανακοινωμένες επισκέψεις είναι όλες στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη GNA και τις μισθοφορικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Ο Χαφτάρ ξεκίνησε, μετά την αποχώρηση του στρατού από τη δυτική περιοχή, να δίνει προσοχή στις εσωτερικές του υποθέσεις ως απάντηση στις επείγουσες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις ελλείψεις και να ελέγξει την ετοιμότητα.

Επίσης έκανε μια ενθουσιώδης ομιλία που επαινεί τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες καθώς επίσης τονίζει τη συνεχή αντιπαράθεση με τους Τούρκους που εισήλθαν πολύ άμεσα στη γραμμή των συγκρούσεων στη Λιβύη, παραβιάζοντας τα διεθνή ψηφίσματα και τα αιτήματα των κρατών να τερματίσουν τη σύγκρουση και να καταφύγουν σε μια ειρηνική λύση.

Οι επισκέψεις του αρχηγού του στρατού στους στρατώνες και τα στρατόπεδα και η συζήτησή του για μια ένοπλη αντιπαράθεση με τους Τούρκους, τις δυνάμεις της GNA και τους μισθοφόρους, προηγήθηκε της συζήτησης Τούρκων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoglu, σχετικά με τις προετοιμασίες για την επόμενη μάχη αν ο LNA δεν αποχωρήσει από τις πόλεις Sirte και al-Jufra, που αντικατοπτρίζει την τουρκική επιθυμία να φτάσει στην ημισέληνο του πετρελαίου από την πλευρά της Sirte, και στην περιοχή των πετρελαιοπηγών από την κατεύθυνση της Al-Jufra. 

Αυτές οι τουρκικές προσπάθειες δεν θα πραγματοποιηθούν εφόσον η γραμμή που έχει σχεδιάσει ο Εθνικός Στρατός εξακολουθεί να βρίσκεται στην άμμο της ερήμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail