Frau Merkel τι γνωρίζετε για το Αχίλλειο Πήδημα;


Χάνοντας η Γερμανία τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα σε λίγα χρόνια αναζήτησε τη ρεβάνς και έτσι δημιούργησε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αιματοκυλίζοντας την Ευρώπη, η οποία στη συνέχεια κατέγραψε με τα μελανότερα γράμματα στην Ιστορία τις φρικαλεότητες που έκαναν οι Γερμανοί Ναζί. 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο προκάλεσε ο γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός, μαζί με τις φασιστικές Ιταλία και Ιαπωνία, με σκοπό να κυριαρχήσουν αυτές στον ελεύθερο  τότε κόσμο. Σε αυτόν τον Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945) ενεπλάκησαν απέναντι στον φασιστικό Άξονα, οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ελλάδα κ.α. χώρες και τον συνέτριψαν. Από πλήθος ιστορικών καταγράφεται, ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θεωρείται η συνέχεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), αφού οι λόγοι ήταν ακριβώς οι ίδιοι, της επιβολής δηλαδή, της Γερμανίας σε όλον τον κόσμο. Με συμμάχους της, την Αυστροουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αλλά πάντα οι Γερμανοί υπήρξαν ιδεολογικοί εκφραστές του εθνικοσοσιαλισμού, που εντάθηκε στην πλέον ακραία μορφή του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργώντας στρατόπεδα συγκεντρώσεως αιχμαλώτων και  γενοκτονίας λαών. Που ουδέποτε η ανθρωπότητα ξέχασε κι ας έδειξε, πως συγχώρεσε τη Γερμανία. Μια Γερμανία όμως, η οποία ποτέ δεν μπόρεσε να απεμπλακεί από τις ναζιστικές μεθόδους του παρελθόντος. Πιστή απόδειξη, η Γερμανία της Ανατολικογερμανίδας Άγκελα Μέρκελ, της προστατευόμενης του Κομμουνιστή Έριχ Χόνεκερ.

Η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε, σε ένα σκοταδιστικό κομμουνιστικό περιβάλλον. Έτσι δεν ξεχνά ποτέ, ότι ο πρόγονός της Αδόλφος Χίτλερ έχασε το όνειρό του στην Ελλάδα, από την πίστη των Ελλήνων στα ιδανικά τους και την αποφασιστικότητα και την παλικαριά τους στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο, στα χρόνια που παρήλθαν της λήξεως του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, με την αμέριστη συμπαράσταση της φιλεύσπλαχνης Δύσεως, η Γερμανία στάθηκε αρχικά στα πόδια της και ακολούθως έγινε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες, μια αυτάρκης και εύρωστη οικονομικά χώρα. Στη συνέχεια και με τους κατάλληλους πολιτικούς χειρισμούς έγινε η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ο μεγαλοϊδεατισμός της Γερμανίας γεννά παραφροσύνη…

Η ηγεσία της Γερμανίας διακατέχεται από σωβινισμό και απανθρωπιά. Η Άγκελα Μέρκελ διακατέχεται από παραφροσύνη, που καταντάει άκρως επικίνδυνη για την Ευρώπη.
Διακατέχεται από παράφρονες σκέψεις, όπως ακριβώς και οι ηγέτες της Γερμανίας που δημιούργησαν τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίζοντας στη δυστυχία και την καταστροφή την ανθρωπότητα.

Μια αντίληψη και λογική, του εμείς να ζήσουμε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν, κυριαρχεί και στο μυαλό της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Μια απάνθρωπη τοκογλυφική αντίληψη που μετατράπηκε σε επεκτατική εσχάτως. Μια δαιμονισμένη αντίληψη, σαν εκείνη των Ναζί και των Ες – Ες της Κατοχής, οι οποίοι (Γερμανοί) και σήμερα θεωρούν ότι είναι το επίκεντρο όλου του κόσμου. Όλα τα παραπάνω υποδηλώνονται ξεδιάντροπα και απάνθρωπα, με την υποκίνηση της κλιμάκωσης της τουρκικής θρασύτητας στην ΝΑ Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας ως “λαγό” τον επίσης παράφρονα Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν.

Όταν ο Νίτσε ανακάλυπτε, ότι οι άνθρωποι νιώθουν ντροπή και φόβο έναντι των Ελλήνων…

Βέβαια, όπως προανέφερα, η Άγκελα Μέρκελ γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε, σε ένα σκοταδιστικό κομμουνιστικό περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον, που δεν γνώριζε τι πάει να πει πολιτισμός. Όπως ακριβώς διαχρονικά απολίτιστο είναι και στο σύνολό του το τουρκικό γένος. Το οποίο δεν έχει αφήσει τίποτε απολύτως στην ανθρωπότητα προκειμένου να μνημονεύεται από τις νεότερες γενιές του πολιτισμένου κόσμου. 

Γι΄ αυτό ταιριάζουν Μέρκελ και Ερντογάν. Έχουν κοινά χαρακτηριστικά στο βάθος της σκοτεινής ψυχής τους.

Ωστόσο, θα όφειλε η κ. Άγκελα Μέρκελ να έχει φροντίσει και να είχε ενημερωθεί, πως αντίθετα με την Τουρκία, η Ελλάδα που τόσο μισεί, είναι η κοιτίδα του πολιτισμού για την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη στην Ελλάδα οφείλει το όνομά της. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε. Η ιατρική κι όλες οι Επιστήμες στην Ελλάδα επίσης γεννήθηκαν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα ομοίως γεννήθηκαν. Εάν δεν υπήρχε Ελλάς, τότε κι ο σύγχρονος κόσμος θα έτρωγε ακόμη βαλανίδια και θα βρισκόταν απάνω στα δέντρα, όπως ακριβώς οι βάρβαροι πρόγονοι της κ. Μέρκελ.
Αλλά μπορεί να μην είχε χρόνο για να μελετήσει η κ. Μέρκελ τους Σοφούς της Ελλάδος, δεν μπόρεσε όμως να μελετήσει ούτε τους λίγους Γερμανούς, όπως τον φιλόσοφο, ποιητή, συνθέτη και φιλόλογο Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε; Κι ο οποίος παραδέχεται, ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού; 

Ο οποίος στο βιβλίο του: “Η γέννηση της τραγωδίας” - 1872, κεφ. 15 – από όπου δανειζόμαστε ένα απόσπασμα (Εκδόσεις: Πανοπτικόν - 2010, Βιβλιοπωλείο της Εστίας - 2009, Βάνιας - 2008, Κάκτος - 2006, Νησίδες - 2001, Γκοβόστης -1983), λέγει:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το  κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς.

Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.

Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα άσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.».

Αχίλλειο Πήδημα ή Αχίλλειο Άλμα ή Αποβατικός Αγώνας ή πήδημα "like a boss"…

Αλλά επειδή η κ. Μέρκελ και οι φιλότουρκοι αξιωματούχοι της, προφανώς δεν γνωρίζουν, τι ακριβώς είναι το “Αχίλλειο πήδημα” και στο οποίο αναφέρεται ο συμπατριώτης τους Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε, να τους πούμε εμείς:

«Κατά τη διάρκεια της πομπής των Μεγάλων Παναθηναίων (αρχαία ελληνική γιορτή αφιερωμένη στη θεά Αθηνά, η οποία λάμβανε χώρα στην Αθήνα, κάθε τέσσερα χρόνια), δινόταν μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη παράσταση, όπου πάνοπλοι άνδρες πάνω σε τέθριππα άρματα, κατέβαιναν από το άρμα ενώ αυτό εξακολουθούσε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ονομαζόταν και αποβατικός αγώνας και οι συμμετέχοντες αποβάτες. Με αυτόν τον τρόπο πηδάει από το άρμα του κι ο Αχιλλέας στην Ιλιάδα, ενώ αυτό σέρνει πίσω του τον σκοτωμένο Έκτωρα.» (www.oreotati.gr).

Δωρεάν μαθήματα στην κ. Μέρκελ…

Αλλά μιας και ξεκινήσαμε ταχεία μαθήματα στην κ. Μέρκελ για το τι σημαίνει Ελλάς και Έλλην, από την στιγμή που εκείνη υποκινεί την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο Πέλαγος μέσω του απολίτιστου φίλου της, Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, κι αφού δεν της δίδαξε τίποτε η σύγχρονη Ιστορία με τα αποτελέσματα που είχε η Μάχη της Κρήτης, ας επικεντρωθώ στα παρακάτω, που θα πρέπει να είναι κορυφαία διδάγματα για την ίδια:

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…».

«Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που πάει να σκύψει, με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο. Να τη πετιέται από ‘ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου…».

«Μάνα μου, κρύψε το σπαθί, κρύψε μου το πιστόλι, τι ο καιρός θα ξαναρθεί να σηκωθούμε όλοι. Μάνα μου, κρύψε τη στολή τη χιλιοματωμένη. Τούτη η πατρίδα κι η φυλή δεν κάθεται δεμένη. Κράτα, μάνα, και θα γίνει το μεγάλο πήδημα, Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είν’ αδέρφια δίδυμα…».
Κι αν η κ. Άγκελα Μέρκελ (και απευθύνομαι σε εκείνην που λέγεται Ευρωπαία κι όχι τον βάρβαρο Ερντογάν) δεν κατάλαβε ακόμη, θα της υπενθυμίσω ότι στην Αρχαία Σπάρτη, όταν τα παλληκάρια της ξεκινούσαν για τον πόλεμο, οι μανάδες Σπαρτιάτισσες παρέδιδαν την ασπίδα στους γιους τους και τους έλεγαν: «Ή ταν ή επί τας».
Που σήμαινε κ. Μέρκελ:
«Ή θα σε προσμένω (νικητή) με αυτήν, ή πάνω σε αυτήν (νεκρό)».
Αλλά και νεκροί οι γενναίοι Σπαρτιάτες (των Θερμοπύλων) καθοδηγούσαν τους νέους της Σπάρτης:
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» (Σιμωνίδης ο Κείος).
Που σήμαινε:
«Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους».

Ελεύθερον το εύψυχον κυρία Μέρκελ…

Αλλά και οι σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, γαλουχούνται από εκείνους τους προγόνους τους. 

Η φράση: “Ελεύθερον το εύψυχον”, είναι απόσπασμα από τον λόγο του Περικλέους, “Επιτάφιος” και χρησιμοποιείται ως ρητό για τον Ελληνικό Στρατό Ξηράς. Η φράση αυτή σημαίνει:
«Η ελευθερία στηρίζεται στην γενναιότητα».
«Ους νυν υμείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μη περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους».
Δηλαδή:

«Εσείς, παίρνοντας παράδειγμα αυτούς που έπεσαν στον πόλεμο και πιστεύοντας ότι η ευτυχία βασίζεται στην ελευθερία και η ελευθερία στην γενναιότητα, μην αποφεύγετε τους κινδύνους του πολέμου υπέρ της Πατρίδος».
Γι΄ αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας φυλάσσουν σήμερα τις νέες “Θερμοπύλες” και δεν σκιάζονται από τα μαντρόσκυλα του Ερντογάν και τα οποία ανήκουν στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

Αλλά, αν παρόλα ταύτα, πάλι δεν κατάλαβε η κ. Άγκελα Μέρκελ, την προσκαλούμε να παραβρεθεί την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο στο Καβούρι της Αττικής γης, για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος Έλληνες Καταδρομείς (ΛΟΚ).
Όπου εκατοντάδες λαού παραβρίσκονται για να αποδώσουν στους σύγχρονες Ήρωές μας την Τιμή που τους πρέπει. Όταν στην εκφώνηση των ονομάτων των Ηρώων μας, ακούγεται μόνο το δάκρυ που κυλάει στα μάγουλα όλων των παρευρισκόμενων και το κροτάλισμα των πυροβόλων όπλων μας που αποδίδουν Τιμές.

Κλείνοντας να θυμίσουμε στην κ. Μέρκελ, ότι η Ελλάδα έχει να επιδείξει σε όλους τους ανιστόρητους, Σαλαμίνα, Θερμοπύλες, Μέγα Αλέξανδρο, Μανιάκι, Σούλι, Ρούπελ, Κρήτη, αντίσταση κατά του φασιστικού Άξονα και κατά όλων όσων επιβουλεύτηκαν την ελευθερία των Ελλήνων και την αρπαγή της Πατρίδος τους.

Αντίθετα η Γερμανία έχει να επιδείξει μόνο θηριωδίες κατά άοπλου λαού, κατά βρεφών και γυναικών, όπως στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων…
Άλλωστε, υπάρχει και το αρχαίο γνωμικό που πάει γάντι για τη Γερμανία και την Τουρκία:
«Όμοιος, ομοίω, αεί πελάζει» (ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει – Πλάτωνας)..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail