Η Άγκυρα παραδίδει drones και προηγμένα όπλα στην Τρίπολη

Freepen.gr - Πηγές του Al-Arabiya ανέφεραν την Παρασκευή το απόγευμα ότι η Τουρκία είχε προμηθεύσει τέσσερα drones και προηγμένα όπλα στην κυβέρνηση της Λιβύης. Οι πηγές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα τουρκικό φορτηγό αεροπλάνο αναχώρησε από τη βάση Al Wattayah για την Τουρκία.

Τα τουρκικά φορτηγά αεροπλάνα συνήθως εκφορτώνουν μισθοφόρους στη συγκεκριμένη αεροπορική βάση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε μια νέα ομάδα μισθοφόρων από τις πιστές συριακές παρατάξεις της στα εδάφη της Λιβύης προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μεταφοράς «μισθοφόρων»

Η Άγκυρα κατευθύνεται από τη Συρία στη Λιβύη για να ενώσει τις δυνάμεις της με την κυβέρνησης της Al-Wefaq (πολιτική συμφωνία για τη Λιβύη) όταν έφτασε μια νέα ομάδα αυτή την εβδομάδα, αποτελούμενη από περίπου 300 μαχητές από τις φατρίες "Sultan Murad, Hamza Division και Sultan Suleiman Shah.

Τα στατιστικά στοιχεία από το παρατηρητήριο δείχνουν ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων από τη Συρία που έχουν ταξιδέψει μέχρι στιγμής στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε περίπου 17.300 συμπεριλαμβανομένων 350 κάτω των 18 ετών.

Μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, περίπου έξι χιλιάδες μισθοφόροι επέστρεψαν στη Συρία και πληρώθηκαν τις αμοιβές τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail