Οι Έλληνες ποτέ δεν προσδιορίστηκαν με βάση το χρώμα τους

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Οι Έλληνες ποτέ δεν προσδιορίστηκαν με βάση το χρώμα τους. O Ηρόδοτος στον ορισμό του έθνους μιλάει για ίδιο αίμα, ίδια γλώσσα, ίδιους τρόπους, ίδιους θεούς. Eίναι οι άνθρωποι που ζούσαν σε συγκεκριμένο χώρο διαθέτοντας κοινά στοιχεία που εξελίχθηκαν με τον καιρό και τις συνθήκες αλλά ποτέ δεν αποκόπηκαν από τις ρίζες.

Στο χρώμα καταφεύγουν αυτοί που ψάχνουν συνεκτικά στοιχεία. Όταν ξέρεις ποιος είσαι, δε θεωρείς ότι είσαι ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από τον άλλο. Αγαπάς το σπίτι σου, την ελευθερία του οποίου εξασφάλισαν οι θυσίες των προγόνων σου και την αξία του οποίου σου έμαθαν οι παραδόσεις όπως διαμορφώθηκαν μέσα στους αιώνες.

Επειδή λοιπόν αγαπάς το δικό σου σπίτι, θέλεις και όλα τα έθνη να έχουν ένα δικό τους σπίτι, μια πατρίδα. Ο αχταρμάς δεν είναι ανθρωπιστικός. Μεταμορφώνει τους ιδιοκτήτες των πατρίδων σε φτηνούς δούλους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail