Επικίνδυνα παιχνίδια: Το Ναυτικό των ΗΠΑ έπιασε πλοίο για το Ιράν έξω από κινέζικο λιμάνι

Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει καταλάβει ένα πλοίο που ήταν εν κινήσει προς το Ιράν, το οποίο μετέφερε ζεόλιθο που απαιτείται για την κατασκευή συμπυκνωτών οξυγόνου για ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία κατέλαβαν το πλοίο κοντά στο κινεζικό λιμάνι του Qingdao την Τετάρτη το πρωί.

«Μόνο ένα εισαγόμενο μέρος χρησιμοποιείται για την παραγωγή συμπυκνωτών οξυγόνου, ο οποίος είναι ζεόλιθος, και είμαστε αναγκασμένοι να το αγοράσουμε από τη Γαλλία και να το εισαγάγουμε στη χώρα μέσω αρκετών διαμεσολαβητών», δήλωσε ο Peyman Bakhshandeh-Nejad, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zist Tajhiz Danesh Pouya στο Ιράν, στο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Είπε ότι το φορτίο του πλοίου θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραγωγή 4.000 έως 5.000 συστημάτων συμπυκνωτή οξυγόνου για χρήση από τους ασθενείς.

Επίσης απέρριψε ισχυρισμούς ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν έχουν επιπτώσεις στους τομείς της ιατρικής και της υγείας του Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail