Γιατί οι πρωθυπουργοί κι οι υπουργοί επιδιώκουν να ανακοινώνουν τις ευχάριστες ειδήσεις

Οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί, όπως και κάθε αιρετός, επιδιώκουν να ανακοινώνουν συνήθως τις ευχάριστες ειδήσεις. Ξέρουν ότι ο κόσμος ταυτίζει το μήνυμα με τον ταχυδρόμο.


Μερικές φορές το μήνυμα είναι αληθινό και επιβεβαιώνεται, τις περισσότερες όμως όχι.

Οι πολιτικοί το ξέρουν αυτό, όμως ειδικά σε εποχές κρίσεις και μεγάλων αβεβαιοτήτων, εύκολα δικαιολογούν το ψέμα τους ή την ατεκμηρίωτη αισιοδοξία τους.

Ακόμη καλύτερα γιαυτούς, στην εποχή της υπερπληροφόρησης, όλα ξεχνιούνται και μένει η στιγμιαία εντύπωση.

Δύο παραδείγματα δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων είχαμε χθες:

1. Ο υπουργός υγείας δήλωσε χθες ότι, τον Δεκέμβρη θα έχουμε την πρώτη δόση εμβολίων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΕ. Σε λίγη ώρα ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αν επιβεβαιώνει την δήλωση του Έλληνα υπουργού, και το διέψευσε, με ευγενικό όπως κάνει η Κομισιόν τρόπο για δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων των χωρών μελών της ΕΕ, λέγοντας: "Δεν υπάρχει τέτοιο χρονοδιάγραμμα από την Κομισιόν".

Η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ πρόβαλε και συνεχίζει να προβάλει την δήλωση Κικίλια, την διάψευση λίγα ΜΜΕ και για λίγο.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας χθες, σε επικοινωνία του με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, είπε: "Θα προσέλθουμε σε διάλογο μόνο αν η Τουρκία σταματήσει την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας με τα ερευνητικά σκάφη".

Θα θυμάστε ίσως, ότι, πριν αρχίσει η Τουρκία τις σεισμογραφικές έρευνες, για να συμμετέχουμε στον διάλογο με την Τουρκία, ζητούσαμε την ανάκληση του "Παράνομου και άκυρου Τουρκολιβυκού μνημονίου", όπως και την ανακήρυξη Τουρκικής ΑΟΖ σε περιοχές δυτικά του 28ου Μεσημβρινού, με την κατάθεση των ναυτικών χαρτών στον ΟΗΕ.

Εντάξει στραβός είναι ο γιαλός, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει στραβά να αρμενίζει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail