Παρά το στραπατσάρισμα ο Τσαβούσογλου μας απειλεί ότι θα... το πληρώσουμε

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του Ignazio Cassis, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελβετία, αναφέρει το Ανατολή.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη χώρα μας λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να κάνει ένα τέτοιο βήμα (εννοεί την παρενόχληση του Ορούτς Ρέις). Εάν υπάρχει μια χώρα που φταίει σε αυτό το σημείο, είναι η Ελλάδα. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να παρενοχλήσει το πλοίο μας. Θα το πληρώσει».

Στη συνέχεια μίλησε ξανά για διάλογο και διπλωματία:

"Είμαστε πάντα υπέρ της διευθέτησης όλων των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο μέσω του πολιτικού διαλόγου [...] Η Ελλάδα είπε, «έθεσα τους κανόνες, έπειτα έλα και καθίστε». Δεν λειτουργεί έτσι. Έχουμε δείξει ότι δεν θα λειτουργήσει τόσο στο τραπέζι όσο και στην πράξη"

Στο στόχαστρό του όπως μπήκε και η στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας καλώντας τη να αποφύγει βήματα που αυξάνουν την ένταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail