Διπλωματία τέλος με απειλή πολέμου Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα κάνει τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δε θα έχουμε ατύχημα

Freepen.gr - Τέλος της όποιας διπλωματίας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη σημερινή συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του, Χέικο Μάας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα επιτέθηκε στον Ελληνα, Νίκο Δένδια, λέγοντας «πως με αυτές τις δηλώσεις που έκανε έδειξε το επίπεδό του».

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» ενώ προχώρησε ευθεία απειλή πολέμου:

 «Αν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» αναφερόμενος προφανώς στο συμβάν του στραπατσαρίσματος της τουρκικής φρεγάτας Κεμάλ Ρέις από τη ΛΗΜΝΟΣ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως «είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις» αλλά «όταν μια πλευρά ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προτείνουμε και εμείς. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της προσέγγιση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail