Ο ανασχηματισμός έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν άλλαξε κανένα μέλος της κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός του Ιουνίου, που ονομάστηκε διόρθωση στην συνέχεια, ήρθε ως λειτουργική προσαρμογή σήμερα.


Ο ανασχηματισμός έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν απομακρύνθηκε κανένα πρόσωπο, που σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης έκρινε ότι όλοι είναι πετυχημένοι.

Ο Πρωθυπουργός καθυστέρησε δύο περίπου μήνες τον ανασχηματισμό, τον οποίο ο ίδιος είχε προαναγγείλει στις 16/6 απο το Ισραήλ, διαψεύδοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, που είχε διαψεύσει τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος πρώτος πριν μερικές ημέρες είχε προαναγγείλει τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός έδειξε αυτήν την αναβλητικότητα λόγω εσωκομματικών προβλημάτων, λόγω ταλάντευσης για τον χρόνο των εκλογών ή λόγω ονομασίας των κυβερνητικών αλλαγών;

Μπορεί να μην ισχύει τίποτα απο όλα αυτά ή να ισχύουν και όλα μαζί.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν δεν δημιουργούν τελικά τίποτα ουσιαστικά νέο. Κάλυψαν παραιτήσεις και πρόσθεσαν νέους υφυπουργούς, και γενικούς γραμματείς, που σημαίνει ότι μπορεί το νέο σχήμα να είναι το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης.

Αν κάτι μπορώ να σημειώσω είναι η αφαίρεση αρμοδιοτήτων απο προβεβλημέμους υπουργούς, όπως ο Σταικούρας, ο Γεωργιάδης, ο Κικίλιας, ο Βρούτσης και ο Χατζηδάκης. Αυτό αποκαλύπτει ότι ο Μητσοτάκης έκρινε ότι κάποιοι υπουργοί δεν τα πήγαιναν καλά, μάλιστα μερικούς σπο αυτούς ειχε γραφτεί στον Τύπο ότι, θα τους άλλαζε. Αξίζει να προσέξουμε την τοποθέτηση Τσακλόγλου στο υπουργείο κοινωνικών ασφαλίσεων, ενός ικανού και έμπειρου αξιωματούχου που θα ασχοληθεί με την ιδιωτική ασφάλιση.

Τό σημαντικό είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία και απέναντι στα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα της χώρας
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.