Με νέο οικονομικό μνημόνιο, η Τουρκία ετοιμάζεται να αρμέξει πάλι τη Λιβύη

Freepen.gr - Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας υπέγραψε τη Δευτέρα ένα μνημόνιο συμφωνίας με την κεντρική τράπεζα της Λιβύης, σε μια κίνηση που θέτει τις βάσεις για συνεχή συνεργασία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών επιδιώκουν να «προωθήσουν τις οικονομικές σχέσεις και να ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών» μέσω του μνημονίου, ανέφερε Το Anadolu, επικαλούμενος την τουρκική κεντρική τράπεζα.

Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται πως η κίνηση αυτή μάλλον είναι προς το συμφέρον της τουρκικής τράπεζας παρά αυτής της Λιβύης, η οποία σε αυτόν τον πρώτο χρόνο του μνημονίου συνεργασίας έχει μεταφέρει αρκετά χρήματα στην πρώτη είτε για στήριξη της λίρας είτε για την πληρωμή των μισθοφόρων εκ Συρίας. 

Την ίδια ώρα στην Τρίπολη το κλίμα κατά της κυβέρνησης του Φαγέζ αλ-Σαρράζ είναι εκρηκτικό. Διαφθορά, στερήσεις βασικών αγαθών και έλλειψη ρευστότητας εξακολουθούν να ταλανίζουν τους ταλαιπωρημένους κατοίκους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail