Αλβανικό δημοσίευμα: Ομάδα διανοουμένων προωθεί τη μετονομασία των Αγίων Σαράντα!

Freepen.gr - Μια ομάδα διανοούμενων από τους Αγίους Σαράντα προωθεί την ιδέα να αλλάξει το όνομα της παράκτιας πόλης, αποκαθιστώντας το όνομα που είχε στην αρχαιότητα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του newsbomb.al.

Η πρόταση έρχεται λίγο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Urës Vajgurore που ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αλλαγής του ονόματος της πόλης σε Dimal, ως το ιλλυρικό όνομα της που είχε η περιοχή στην αρχαιότητα.

Αλλά ακόμη και για τους Αγίους Σαράντα, αν και σε μια ανεπίσημη φάση, σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε μια συζήτηση για να μετονομαστούν σε Onhezmi, ως το πρώτο όνομα που είχε το αρχαίο λιμάνι στην ίδια θέση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το όνομα σύμφωνα με τα λατινικά μπορεί να έχει δύο σημασίες, ο Onhemzi ήταν ένας νοτιοανατολικός άνεμος που φυσούσε και διευκόλυνε τις εκδρομές με βάρκα και το δεύτερο νόημα είναι ότι, σύμφωνα με τους θρύλους, ο Onkizi (Αγχίσης) ήταν ο πατέρας του Αινεία, αναφέρει το newsbomb.al.

Κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής, οι Αγιοι Σαράντα είχαν μετονομαστεί σε  Porto Eda, προς τιμήν της μεγαλύτερης κόρης του Benito Mussolini.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail