Γενί Σαφάκ: Οι Τούρκοι κυβερνήτες μπορούν να ανοίξουν πυρ στην Ανατολική Μεσόγειο αν...

Freepen.gr - Οι κυβερνήτες του τουρκικού ναυτικού μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε οποιαδήποτε παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Oruç Reis ή άλλων πολεμικών πλοίων στις επερχόμενες ασκήσεις με πραγματικά πυρά που θα διεξαχθούν στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να ζητήσουν πρώτα την άδεια της Άγκυρας, ανέφερε το Σάββατο η Γενί Σάφακ.

Το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε την Πέμπτη σε Navtex ότι πρόκειται να προχωρήσει σε ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής επαρχίας του Iskenderun στις 1-2 Σεπτεμβρίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία απάντησε με αντι-Navtex, λέγοντας ότι η ανακοίνωση της Τουρκίας είναι «παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των διαδικασιών ασφάλειας στη θάλασσα».

Σε περίπτωση απειλής για τις ασκήσεις ή το Oruç Reis, το επίπεδο εμπλοκής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των διοικητών των πολεμικών πλοίων που επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ενεργήσουν χωρίς να ενημερώσουν πρώτα την Άγκυρα,αναφέρει η Γενί Σαφάκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail