Πολύ σοβαρή εξέλιξη: Επίθεση με πυραύλους από άγνωστη ομάδα σε βάση των ΗΠΑ στο Ντέιρ Εζόρ

Freepen.gr - Η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στη Συρία στοχεύτηκε από έναν αριθμό πυραύλων στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας του Deir Ezzor την Τρίτη, σημειώνει το almasdarnews.com.

Σύμφωνα με αναφορές από την ανατολική Συρία, η αμερικανική βάση στα πεδία πετρελαίου Conoco στοχεύτηκε με έναν αριθμό πυραύλων που εκτοξέυθηκαν από άγνωστη ομάδα στην ύπαιθρο της επαρχίας.

Εν τω μεταξύ, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς τη βάση, αλλά τα βλήματα δεν κατάφεραν να χτυπήσουν την εγκατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν διεκδικεί την ευθύνη για την επίθεση, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αντιμετώπισαν έντονη αντιπολίτευση από τις αραβικές φυλές εντός του Deir Ezzor, το οποίο με εξαίρεση ένα μικρό θύλακα, ανατολικά του Ευφράτη κατέχεται από τις SDF.

Πιο πρόσφατα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και η φυλή Al-Akidat συγκρούστηκαν κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Ευφράτη ενώ ενεπλάκησαν και άλλες τοπικές φυλές.

Μεταξύ των φυλών που εμπλέκονται στις συγκρούσεις εναντίον του Συνασπισμού των ΗΠΑ και της SDF είναι η φυλή Al-Baggara, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της εκδίωξαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από το χωριό Jadeed Baggara στο ανατολικό Deir Ezzor το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail