Είναι νόμος. Το σκληρό και αιχμηρό να τρυπάει το μαλακό και πλατύ

Είναι νόμος. Το σκληρό και αιχμηρό να τρυπάει το μαλακό και πλατύ. Μικρή ζημιά στη στενή πλώρη, μεγάλη τρύπα στην επίπεδη πρύμνη. Με την πλώρη κάνεις ζημιά, με την πρύμνη μόνο κουνήματα! Άλλο είναι να έχεις γραντζούνισμα στο στήθος και άλλο τρύπα στα πισινά. 

Και ειδικά όταν είσαι εσύ που επιτίθεσαι κυρία φρεγάτα με κόνξες και ελιγμούς! Σε έβαλε όμως μπροστά ο Σαλιάρης με το έμβολο της τριήρεως του και σε πήγε "βόλτα" στο Αιγαίο!

Η φωτογραφία δείχνει γιατί, δεν πιστεύω ποτέ τους Τούρκους. Αν, λέω αν, συνέβαινε να αναμετρηθούμε στη θάλασσα στα ίσα, χωρίς προδοσίες και παρεμβάσεις, θα έπεφτε πολύ κλάμα στο σπίτι του Κεμάλ! Το τράκο που πρέπει να έφαγαν από την ελληνική φρεγάτα δεν θα το ξεχάσουν ποτέ! 

Αν δεν ήταν υπό πλάγια γωνία η σύγκρουση, με την ταχύτητα που είχε, θα μπορούσε και να τη γυρίσει. Τέτοιοι "θαλασσόλυκοι ναυτικοί" είναι οι ιππείς Μογγόλοι του Κεμάλ Ρέις, που αξιώνουν κυριαρχία στην θάλασσα του Ομήρου και του Θεμιστοκλή...

Γεράσιμος Γερολυμάτος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail