Όταν η εκκλησιαστική μας ηγεσία λειτουργεί ξεκάθαρα ως πέμπτη φάλαγγα

Και φυσικά να ξεκαθαρίσουμε και πάλι ότι και για τη νέα βλασφημία που ζούμε αυτές τις μέρες, υπεύθυνη για μια ακόμη φορά είναι η ελλαδική ιεραρχία. Το αντίχριστο καθεστώς κάνει πολύ απλά τη δουλειά του και, βλέποντας τον συστηματικό αποχριστιανισμό και αφελληνισμό του τόπου ειδικά κατά τις τελευταίες 4 δεκαετίες, ουδείς ανέμενε τίποτε από αυτό.

Δρ Βυζαντινής Ιστορίας του ΑΠΘ

 Όταν λοιπόν ο εχθρός είναι γνωστός και δεδομένος, η ευθύνη για την άλωση δεν ανήκει τόσο σε αυτόν, όσο σ' εκείνον που ανοίγει τις Κερκόπορτες. Και η εκκλησιαστική μας ηγεσία, λειτουργώντας καθαρά ως Πέμπτη Φάλαγγα, όχι μόνο δεν όρθωσε σε καμία στιγμή ανάστημα απέναντι στον άθεο πολιτικό δυνάστη, αλλά του έστρωσε και το χαλί για να παίξει εν ου παικτοίς και να τσαλαπατήσει ιερά και όσια που ούτε και αλλόφυλοι κατακτητές δεν τόλμησαν ποτέ να χτυπήσουν. 

Και όσα ζήσαμε με τις συνοδικές αθλιότητες του περασμένου Απριλίου και Μαΐου, τα ίδια πάλι ζήσαμε και τώρα, με τον τραγικό αρχιεπίσκοπο και μία ομάδα ισοκρατούντων μητροπολιτών που προανήγγειλαν τη βέβηλη μασκοφορία, πριν καν το πράξει η ίδια η κυβέρνηση. Μόνο που οι ειδικοί (τους οποίους τόσο μανιωδώς κατεπείγεται να ακούσει και να υπακούσει ο κάθε Ιερώνυμος, ο κάθε Δωρόθεος ή ο κάθε Σεραφείμ) για όσα διενεργούνται εντός των ναών και εντός της λατρείας και της αναίμακτης θυσίας είναι οι άγιοι. 

Δεν είναι ούτε οι εγκάθετοι "επιστήμονες", ούτε οι καθεστωτικοί ντελάληδες της στημένης τρομοκρατίας από νεοταξίτικα πειράματα και ύποπτες πανδημίες. Και οι άγιοι έχουν αποφανθεί διαφορετικά. Αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τους επιλήσμονες και επίορκους της πίστης. Πού πλέον δεν ανοίγουν καθημερινά απλώς Κερκόπορτες, αλλά ορθάνοιχτες πύλες...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail