Γιατί αυτά τα ελληνικά νησιά έχουν άλλο χρώμα στον τουρκικό χάρτη;

Freepen.gr - Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέφτηκε το Κέντρο Ναυτικής Διοίκησης του Τουρκικού Στόλου, έλαβε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και έδωσε οδηγίες.

Ο Ακάρ που συνοδευόταν από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματικούς και είχε βιντεοκλήσεις με τα πλοία που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις. Ο Ακάρ έθεσε για άλλη μια φορά και το θέμα της στρατιωτικοποίησης των ελληνικών ακριτικών νησιών ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μόνο εγωιστικές, μονόπλευρες απαιτήσεις και προσεγγίσεις που προστατεύουν τα συμφέροντά της που είναι ασυμβίβαστα με τα γεγονότα. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι συμβατές με τη λογική και το νόμο [...] Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα στον κόσμο χώρας που να έχει 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου και ο εναέριος και τα χωρικά της ύδατα διαφέρουν μεταξύ τους».

Επίσης πιπίλησε τη γνωστή καραμέλα της απόστασης του Καστελλορίζου από την ηπειρωτική Τουρκία και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τέλος μέσα σε όλες τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίνουμε και μια με το χάρτη όπου ελληνικά ακριτικά νησιά απεικονίζονται με εντελώς διαφορετικό χρώμα. Γιατί;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail