Θέλετε διάλογο κ. Ερντογάν; Ιδού οι όροι


Με ρωτάνε διάφοροι γιατί δεν θέλω διάλογο με τους Τούρκους. Απαντώ: φυσικά και ως Έλληνας πολίτης θέλω και διάλογο και καλή γειτονία και ησυχία για να ασχοληθούμε με τις δουλειές μας. Ως προϋποθέσεις του διαλόγου όμως θέτω τα εξής:

Μελέτης Μελετόπουλος
 
1.άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων από την Κύπρο, επιστροφή περιουσιών, αποζημίωση παθόντων, απελευθέρωση αγνοουμένων ή ενημέρωση για την κατάστασή τους. Επιστροφή της Κύπρου στο καθεστώς προ του 1974, με πλήρη ισονομία Ελλήνων και Τούρκων.

2.εφαρμογή του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λωζάννης στην Ίμβρο και Τένεδο, δηλαδή καθεστώς αυτονομίας με επιστροφή των εκδιωχθέντων Ελλήνων και αποχώρηση των εποίκων.

3. καθεστώς Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

4. απόδοση της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη λειτουργία.

5. αναγνώριση από την τουρκική εθνοσυνέλευση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

6.ψήφισμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ότι δεν υφίσταται οιαδήποτε εδαφική ή άλλη διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδος. Απόσυρση του casus beli για τα 12 μίλια.

7. διμερής συμφωνία ή προσφυγή στην Χάγη για υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.

8.σύμφωνο μη επιθέσεως και αμοιβαία αποστρατιωτικοποίηση παραμεθορίων περιοχών.

9. δημιουργία κοινής αρχαιολογικής υπηρεσίας μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας για την έρευνα των βυζαντινών μνημείων στην Τουρκία.

10.σε περίπτωση που επιτευχθούν τα παραπάνω, υπογραφή συμφώνου φιλίας και αμοιβαία πρόταση νομπέλ μεταξύ πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας.

Ας πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός να καταθέσει αυτήν την πρόταση στον ΟΗΕ ώστε η παγκόσμια κοινότητα να γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στον διάλογο όταν αυτός είναι δίκαιος, αλλά ταυτόχρονα αποκλείει κάθε κακόπιστη συζήτηση που αφορά μόνον διεκδικήσεις εις βάρος της και είναι αποφασισμένη να δώσει σε τυχόν επίδοξους εισβολείς της απάντηση του Λεωνίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail