Η ιστορία του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα είναι μια ζωή να ματώνει ο λαός για να γλεντάνε ξένοι

GregMontani / pixabay
O Ανδρέας Ανδρεάδης στο βιβλίο του για τα ελληνικά δάνεια μιλώντας για εκείνα της ανεξαρτησίας αναφέρει για το δεύτερο δάνειο πως οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, Ορλάνδος και Κουντουριώτης έφτασαν στο σημείο να εξαρτώνται από τους αδερφούς Ρικάρδους που είχαν εκδώσει τα δάνεια οι οποίοι κατέληξαν να μην τους συμβουλεύονται καν για τη διαχείριση των χρημάτων.

Έτσι αντί να στείλουν λεφτά στην Ελλάδα άρχισαν να προσλαμβάνουν στρατηγούς, ναυάρχους, να αναθέτουν τη ναυπήγηση πλοίων σε άτομα που είχαν σχέση με το Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου ή ασυνείδητους.

Ο Ανδρεάδης αναφέρει μάλιστα πως μια αγγλική εφημερίδα έγραψε ότι το ελληνικό δάνειο υπέστη την τύχη του ανθρώπου που έπεσε στα χέρια ληστών χωρίς να βρουν τον καλό Σαμαρείτη!

Θυμάμαι άρθρα που ανέφεραν ότι στο πρώτο μνημόνιο δε διαπραγματεύτηκαμε καν. Στο εσωτερικό είχε κυριαρχήσει η τρομοκρατία και οι ενοχές. Ποιος να απαιτήσει τι; Η ιστορία του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα είναι μια ζωή να ματώνει ο λαός για να γλεντάνε ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες που του κουνάνε το δάχτυλο και τον βρίζουν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail