Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του ρωσικού κυνηγιού στη Χάσακα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν μέσω ανακοίνωσης την Τετάρτη, το περιστατικό μεταξύ ρωσικών και αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν τα πρωτόκολλα για την αποφυγή σύγκρουσης.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι το συμβάν που συνέβη στη Συρία μεταξύ των δυνάμεων των δύο στρατών προκλήθηκε από τη ρωσική πλευρά και οδήγησε σε απώλειες μεταξύ του αμερικανικού στρατού, δηλώνοντας: «Ο αμερικανικός στρατός δε θέλει την κλιμάκωση, αλλά έχει το πλήρες δικαίωμα να αυτοπροστατευθεί».

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Ullyot, κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι παραβίασε τους κανόνες για την αποφυγή σύγκρουσης στη Συρία και διέπραξε ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμερικανών στρατιωτών.

Το θωρακισμένο όχημα έφυγε αμέσως από το σημείο για να αποφευχθεί ένα ευρύτερο επεισόδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail