«Δεν περιμένουμε πια τους Παλαιστίνιους»: Το Ισραήλ σε «πολλές» μυστικές συνομιλίες με αραβικά κράτη

gov.il
Freepen.gr - Το Τελ Αβίβ βρίσκεται σε συνομιλίες με "πολλά" αραβικά έθνη που είναι "σε τροχιά" να δημιουργήσουν σχέσεις με το Ισραήλ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά το τέλος των οικονομικών μποϊκοτάζ του Εβραϊκού κράτους από τα ΗΑΕ.

«Υπάρχουν πολλές ακόμη μη δημοσιευμένες συναντήσεις με Άραβες και Μουσουλμάνους ηγέτες για την ομαλοποίηση των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο'Βριέν και τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον ανώτερο σύμβουλο του Λευκού Οίκου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν ονόμασε συγκεκριμένα αραβικά έθνη με τα οποία υποτίθεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες, αλλά είπε ότι άλλοι μουσουλμάνοι ηγέτες είναι τώρα σε σειρά για να κάνουν ειρήνη με τη χώρα του. Η απόφαση των ΗΑΕ να εξομαλύνουν τις σχέσεις με το Ισραήλ έχει στερήσει την Παλαιστίνη από το «βέτο» της για την ειρήνη μεταξύ του εβραϊκού κράτους και του αραβικού κόσμου.

«Αν έπρεπε να περιμένουμε τους Παλαιστίνιους, θα πρέπει να περιμένουμε για πάντα. Όχι πια», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail