Ψήνεται πρόσκληση της Κύπρου σε Ελλάδα για οριοθέτηση ΑΟΖ;

Freepen.gr - Στον απόηχο της χθεσινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στη Λευκωσία, το Sigmalive σημειώνει πως οι πολύωρες διαβουλεύσεις κλείδωσαν τη διπλωματική εκστρατεία των ημερών που έπονται μέχρι και την άτυπη σύνοδο της Γερμανίας.

Πληροφορίες του Sigmalive σημειώνουν πως η Ελλάδα αναμένει έναν κατάλογο αυστηρότερων κυρώσεων από αυτές που επιβλήθηκαν για τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επαναφέρει μετ’ επιτάσεως ζήτημα επέκτασης των κυρώσεων και στην νομική οντότητα της ΤΡΑΟ, αλλά και σε κρατικούς αξιωματούχους, καθότι τα περιοριστικά μέτρα εναντίον δύο χαμηλόβαθμων αξιωματούχων της τουρκικής κρατικής εταιρείας μάλλον λειτούργησαν κατευναστικά, αντί αποτρεπτικά.

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον και κατά την κυπριακή ιστοσελίδς μπορεί να κρύβει την είδηση είναι ότι παράλληλα θα προσκληθούν όλες οι χώρες της περιοχής με τις οποίες η Κύπρος δεν οριοθέτησε ΑΟΖ για να το πράξουν και μέσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα. "Το ζήτημα έχει συζητηθεί" αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail