Τούρκοι στρατιώτες πήγαν να στήσουν ενέδρες και οι Κούρδοι αντάρτες τους λιάνισαν εξ επαφής

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις των ανταρτών και τις τουρκικές στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, που μεταδίδει το πρακτορείο Firat, αντάρτες χτύπησαν μια τουρκική στρατιωτική μονάδα στην ύπαιθρο της περιοχής Doğubayazıt στην επαρχία Arı στις 28 Αυγούστου το βράδυ. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «επαναστατικής επίθεσης νίκης» που συνεχίζεται στην περιοχή Serhad του Βόρειου Κουρδιστάν.

Γύρω στα μεσάνυχτα, η εν λόγω στρατιωτική μονάδα είδε τους Τούρκους στρατιώτες να τοποθετούν ενέδρες στην περιοχή μεταξύ των φυλακίων σε Serêkaniyê και Girberana. Μετά από μια παρατήρηση των κινήσεών τους, η μονάδα χτυπήθηκε από αντάρτες στις 5 το πρωί όταν ανέλαβαν δράση υπό την προστασία αεροσκάφους αναγνώρισης. Οι αποτελεσματικές επίθεσεις σε απόσταση 5 μέτρων προκάλεσαν ένα μεγάλο χτύπημα και προκάλεσαν πανικό στους Τούρκους στρατιώτες που έφυγαν στη συνέχεια από το σημείο. Η HPG είπε ότι κατάφερε να προσδιορίσει το θάνατο οκτώ στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμού αξιωματικού.

Μετά τη δράση, η περιοχή δέχθηκε επίθεση από τον τουρκικό στρατό με βαριά όπλα, με αποτέλεσμα πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται.

Η HPG επεσήμανε ότι ο τουρκικός στρατός κρύβει τον πραγματικό αριθμό των απωλειών του από το κοινό, λέγοντας: «Στα ειδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης υπάρχει μόνο λόγος για δύο νεκρούς στρατιώτες. Αυτές οι αναφορές δεν αντιστοιχούν τουλάχιστον στην πραγματικότητα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail