Μυστικά έγγραφα επιβεβαιώνουν τεράστιες τουρκικές δραστηριότητες κατασκοπείας στην Ελλάδα

Freepen.gr - Η τουρκική ιστοσελίδα nordicmonitor.com αποκαλύπτει περισσότερα απόρρητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη διευρυμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και παρεμβατικές δραστηριότητες επιτήρησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ καθώς και από την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της.

Το δεύτερο έγγραφο, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλωμάτες και προξενικούς υπαλλήλους που έχουν ανατεθεί να εργάζονται στην Ελλάδα ως μυστικούς πράκτορες για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες στην επικράτεια του κράτους υποδοχής σε κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Συμβάσεων της Βιέννης.

Οι ασυλίες και τα προνόμια των διπλωματών και του προξενικού προσωπικού διέπονται από διεθνείς συμβάσεις. Οι διπλωμάτες που απολαμβάνουν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται στη σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις έχουν το καθήκον να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους υποδοχής και να αποφεύγουν την παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 41.

Η Nordicmonitor σημειώνει πως αυτή η πρακτική είναι άνευ προηγουμένου δεδομένου ότι η Τουρκία ήταν γενικά προσεκτική στο να διαχωρίσει το διπλωματικό της έργο από την κατασκοπεία, προκειμένου να προστατεύσει τους διπλωμάτες και τους προξενικούς υπαλλήλους της και να αποφύγει την καταστροφή των διμερών δεσμών. Οι αξιωματικοί πληροφοριών που είναι συνδεδεμένοι με τουρκικές πρεσβείες είναι γνωστοί στις χώρες υποδοχής τους και λειτουργούν απλώς ως αξιωματικοί σύνδεσμοι. Ωστόσο, η μετατροπή των διπλωματών σταδιοδρομίας και των προξενικών αξιωματικών σε κατάσκοπους σηματοδοτεί μία επικίνδυνη κλιμάκωση του τρόπου διακυβέρνησης της Τουρκίας από τον Ερντογάν.

Ενδεικτικά από τα έγγραφα που δημοσιεύει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στη NM:






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail