Κούρδοι λεβέντες κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο και έπληξαν σφόδρα ακόμη ένα

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια δήλωση που ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες των τελευταίων αντάρτικων ενεργειών και των τουρκικών στρατιωτικών επιθέσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, αντάρτες χτύπησαν τουρκικά ελικόπτερα στην περιοχή Çarçella στο Zagros το πρωί στις 10:00 στις 16 Αυγούστου. Ένα από τα ελικόπτερα Sikorsky δέχθηκε σφοδρά πυρά και υπέστη σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, συνετρίβη λίγο μετά την έξοδο από την περιοχή.

Οι αντάρτες χτύπησαν ένα άλλο ελικόπτερο αφού είχε απογειωθεί από το λόφο Çarçel. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα το ελικόπτερο να υποστεί μεγάλη ζημιά και να υποχωρήσει από την περιοχή.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του διοικητή της HPG Agit Garzan και των δύο ιρακινών διοικητών που σκοτώθηκαν σε στοχευμένη επίθεση από τον τουρκικό στρατό στο Βόρειο Ιράκ (Νότιο Κουρδιστάν) την περασμένη εβδομάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail