Μπορεί η Ελλάδα, να κεφαλαιοποιήσει την αποφασιστική στάση με την Τουρκία έτσι;

Κάναμε ό,τι κάναμε, εάν όμως δεν συνεχίσουμε θα έχουμε κάνει στο τέλος μια τρύπα στο νερό. Διότι μπορεί να ακούγονται φωνές περί παρανομιών της Τουρκίας, όμως η επωδός είναι “διάλογος”. Πώς μπορείς να κάνεις διάλογος όταν ο ένας λέει άσπρο και ο άλλος λέει μαύρο; Η δε αποφασιστική στάση κινδυνεύει να απαξιωθεί και αυτό επιδιώκει η Τουρκία με τη συντήρηση υψηλής έντασης.


Έλεος! Όχι άλλη πατριδοκαπηλία! Αρκετοί κυβερνητικοί και μη, κατέχοντες τώρα ή στο παρελθόν υψηλές θέσεις, φιλοδοξούντες πολιτευόμενοι, δεν χάνουν την ευκαιρία να βγουν σε κάθε μορφής ηλεκτρονικό, τηλεοπτικό, έντυπο μέσο για να κάνουν εκτιμήσεις ή δηλώσεις για την παρούσα ελληνοτουρκική κρίση.

Προκειμένου να πετύχουν την προσωπική τους προβολή καταφεύγουν στο να εκφράζουν θέσεις οι οποίες δεν είναι κατ’ ανάγκη λάθος, αλλά δίνουν «πάσα» στους απέναντι για προπαγανδιστική εκμετάλλευση. Έτσι η θέση τους γίνεται μπούμερανγκ για την Ελλάδα.

Όπως είπαμε ενδεχομένως η θέση τους να είναι ακόμα και σωστή, αλλά η γνώμη αυτή πρέπει να εκφράζεται όχι με δημόσιο λόγο, αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ώστε να λαμβάνεται -ή όχι- υπόψη για την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής. Ειδικά όταν πρόκειται για προβεβλημένους εν αποστρατεία ανώτατους στρατιωτικούς, η ευθύνη είναι κατά τη γνώμη μας πολλαπλή…

Οι δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις σε αυτή την περίπτωση είναι για ίδιος όφελος και βλάπτουν σοβαρά το εθνικό συμφέρον καθ´ όσον τυγχάνουν ανάλογης εκμετάλλευσης. Η εμπειρία και η θέση που κατείχαν ή κατέχουν τα άτομα αυτά δεν τους επιτρέπει τέτοια ατοπήματα.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΦΕΛΟΥΣ: Η τακτική του επαναλαμβανόμενους σήματος «είστε στην ελληνική ΑΟΖ… απομακρυνθείτε». Όταν λέγεται συνέχεια από πολεμικό πλοίο και δεν υπάρχει συμμόρφωση, τότε κάτι παραπάνω πρέπει να κάνει. Διαφορετικά, η λογική υπαγορεύει ότι όσο περνά ο χρόνος ακυρώνεται αυτό που απαίτησε. ΙΣΧΥΕΙ;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.