Σε αυτή τη χώρα οι πολίτες καίγονται, πνίγονται, σκοτώνονται αλλά ποτέ κανείς δεν φταίει

Σε αυτή τη χώρα οι πολίτες καίγονται, πνίγονται, σκοτώνονται, χάνουν σπίτια και περιουσίες εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ δεν φταίει κανείς και ποτέ τίποτα δεν αλλαζει. Κάθε χρόνο εκατοντάδες στρέμματα δάσους καίγονται, ρέματα μπαζώνονται, νόμοι ψηφίζονται με παραθυράκια ώστε οι πολιτικοί αυτής της χώρας να νομιμοποιούν αυθαίρετα πάνω σε ρέματα και δάση για να αγοράζουν συνενοχή και ψήφους. 

Κάθε χρόνο φταίει ο άνεμος, φταίει η στάθμη της βροχής, φταίει ο πολιτης, φταίνε οι δρόμοι, φταίνε οι λακκούβες αλλά πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει ποτέ. Απαντούν με χυδαίες δικαιολογίες ότι έγινε μια στραβή στη βάρδια τους, ότι το νερό ήταν πολύ, ότι το 112 θα προκαλούσε πανικό. 

Αυτό που δε λένε ποτέ όμως είναι τι έκαναν δεκαετίες τώρα να προστατέψουν τον πολίτη που τους ψηφίζει πάρα μόνο μετακυλούν την ευθύνη είτε στον κόσμο είτε στις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Αυτό δεν έγινε τώρα, δεν έγινε επί ΝΔ, δεν έγινε επί Σύριζα. Έγινε από όλους μαζί εδώ και χρόνια. Και αν έχει κι ευθύνη ο πολίτης αυτής της χώρας είναι που δεν ψηφίζει με γνώμονα την καλυτέρευση της ζωής του αλλά εκδικητικά, μικροκομματικά και επικοινωνιακα.

Φραγκίσκα Μεγαλούδη (fb)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail