Η αποτελεσματικότητα των μέτρων κρίνεται με τον κόσμο στο δρόμο, όχι κλειδωμένο στο σπίτι

Free-photos - pixabay
Η ατομική ευθύνη είναι η δικαιολογία ενός ανίκανου κράτους που δε μπορεί να ελέγξει ούτε τα γηροκομεία αλλά επιβάλλει τιμωρητικά πρόστιμα όντας ανίκανο. Δε δίστασαν να μετακυλίσουν την ευθύνη για τον οίκο ευγηρίας σ'έναν εργαζόμενο που πήγε σε συναυλία. Τελικά όπως φαίνεται δεν πήγε ο ίδιος αλλά μέλος της οικογένειάς του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Οι συναυλίες είναι νόμιμες, δηλαδή η λογική τους είναι ότι όσοι δουλεύουν σε γηροκομεία θα πρέπει να βγαίνουν ελάχιστα από το σπίτι τόσο οι ίδιοι όσο και μέλη της οικογένειάς τους γιατί κορωνοϊό μπορεί να κολλήσεις ακόμα και αν έρθει μια φίλη η ένας φίλος στο σπίτι οπότε καλύτερα να μη βγαίνουν καν από το σπίτι και να τρώνε παντεσπάνι. 

Το να κάνουν τεστ στους εργαζόμενους και να τους δίνουν επιπλέον μέσα προστασίας όταν φροντίζουν τους ηλικιωμένους δεν τους πέρασε από το μυαλό. Έχεις έναν ιό που σε συντριπτικά ποσοστά απειλεί τους ευπαθείς. Τι επέλεξαν;

Και τους ευπαθείς άφησαν στην τύχη τους και την οικονομία κατέστρεψαν. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων κρίνεται όταν ο κόσμος είναι στο δρόμο, όχι όταν είναι κλειδωμένος στο σπίτι του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail