Σχολεία κλειστά, σχολεία ανοικτά, σχολεία με μάσκες, αλλά πάντα...θεός ο Μητσοτάκης;

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

11/3/2020: H κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία λόγω κορωνοϊου και τα ελληνικά ΜΜΕ γεμίζουν με ειδήσεις που παρουσιάζουν τα παιδιά σαν "υγειονομικές βόμβες" που μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον ιό. Το μήνυμα που περνάνε; Θεός ο Μητσοτάκης που έκλεισε τα σχολεία!


21/4/2020 : Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σχολεία, και τα ΜΜΕ, μπουκωμένα με τα 20 εκατομμύρια που μοιράστηκαν την περίοδο της καραντίνας, ανακαλύπτουν ξαφνικά πως τα παιδιά δεν είναι super-spreaders και δεν μολύνουν τους άλλους με κορωνοϊο. Mε λίγα λόγια, πολύ καλά κάνει ο Μητσοτάκης που ανοίγει τα σχολεία!


20/8/2020: Η κυβέρνηση επιβάλλει μάσκες στους μαθητές και-ω, τι σύμπτωση!- τα ΜΜΕ αλλάζουν, γι' άλλη μια φορά, τροπάρι: ξέρετε, τελικά τα παιδιά ενδέχεται να μεταδίδουν τον ιό ακόμη και χωρίς συμπτώματα, επομένως σοφή η κίνηση του Μητσοτάκη για τις μάσκες!


Στην πραγματικότητα, η επιστήμη δεν έχει καταλήξει ακόμη για το αν τα παιδιά είναι μεταδοτικά ή όχι. Και στο ζήτημα αυτό, όπως και σε πολλά αλλά που αφορούν την πανδημία, υπάρχουν πολλές επιστημονικές απόψεις.

Αυτό που κάνουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης είναι να διαλέγουν την επιστημονική άποψη που κάθε φορά εξυπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες των αφεντικών τους (ακόμη και αν αυτή βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την άποψη που υποστήριζαν πριν από ένα μήνα), να μας βομβαρδίζουν με αυτή καθημερινά, να την παρουσιάζουν σαν επιστημονικό θέσφατο και τέλος να χαρακτηρίζουν όσους διαφωνούν "ψεκασμένους". 

Και αυτό στην Ελλάδα αποκαλείται ...ενημέρωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail