Η Μόσχα πιέζει την Τουρκία για το νερό στη Χάσακα: Για έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας μιλά η Συρία

Freepen.gr - Ο κυβερνήτης της Al-Hasakah,  στρατηγός Ghassan Halim Khalil, επιβεβαίωσε ότι οι Σύριοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Ρωσία, καθώς είναι ο μόνος διαμεσολαβητής μεταξύ αυτών και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Khalil, οι τουρκικές αρχές υποσχέθηκαν να αντλήσουν ξανά το νερό από το σταθμό Alouk στην πόλη Hasakah και τα περίχωρά της.

Ο κυβερνήτης επεσήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εργάζονταν παρασκηνιακά για να πιέσουν την Τουρκία να αποκαταστήσει τη ροή του νερού στα πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα που επηρεάστηκαν από την κίνηση τους να μπλοκάρουν την υδροδότηση στην Al-Hasakah.

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την πρόσφατη κίνηση της Τουρκίας και των συμμαχικών μαχητών της να διακόψει την παροχή νερού σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην επαρχία της Al-Hasakah πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, η κίνηση της Τουρκίας για διακοπή της παροχής νερού αποτελεί «έγκλημα πολέμου», ενώ κατηγορεί περαιτέρω τις ΗΠΑ ότι άναψαν το πράσινο φως για να συμβεί αυτό.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook:

«Το τουρκικό καθεστώς και τα εργαλεία του, και με την ευλογία της αμερικανικής διοίκησης και των τρομοκρατών από την αμερικανική και την τουρκική πλευρά, έχουν χρησιμοποιήσει το νερό ως όπλο πολέμου εναντίον Σύριων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες για πολιτικούς και απάνθρωπους σκοπούς».

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει, με τον ισχυρότερο τρόπο, το συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράχθηκε από το τουρκικό καθεστώς της διακοπής του πόσιμου νερού σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύριους πολίτες στην πόλη Hasakah και στις γειτονικές περιοχές κάνοντας λόγο για έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail