Πυρετός διαβουλεύσεων Αθήνας με Σίσι και Μακρόν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El Sisi. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ γειτονικών χωρών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Sisi συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

- - - - -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Προεδρείας ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος El-Sisi και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης αντάλλαξαν συγχαρητήρια για την υπογραφή συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου. Αυτό αντικατοπτρίζει τις διακεκριμένες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ισχυρή πολιτική βούληση που χρειάζονται σε αυτά σε διάφορα επίπεδα, πρόσθεσε.

Συμφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ότι η υπογραφή αυτής της διμερούς συμφωνίας αποτελεί σημείο καμπής στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο ενοποίησης των κατάλληλων κανόνων που ρυθμίζουν την οριοθέτηση και συμβάλλει στην επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εmmanuel Macron

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εmmanuel Macron. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και για κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail