Ο Ερντογάν προκαλεί την Ελλάδα να "πληρώσει το τίμημα" και μιλά για "καταστροφή"

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην 949η επέτειο της Νίκης του Μαντζικέρτ στην ανατολική επαρχία Μους ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Εάν (η Ελλάδα) θέλει να πληρώσει το τίμημα, αφήστε τη να έρθει και να μας αντιμετωπίσει. Εάν δεν έχει το θάρρος για αυτό, θα πρέπει να φύγει από τον δρόμο μας", είπε ο Ερντογάν, καθώς αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως μη "άξια της βυζαντινής κληρονομιάς" και κρυπτόμενη πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιδίωξη της πειρατείας και της παρανομίας.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και ενεργεί σαν ψεύτικος εκφοβιστής στη Μεσόγειο, καθώς προειδοποίησε την Αθήνα να αποφύγει τη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην «καταστροφή» της.

«Προτρέπουμε τους ομολόγους μας να μην κάνουν λάθη που θα οδηγούσαν στην καταστροφή τους», δήλωσε ο Ερντογάν.

"Θα πάρουμε ό, τι δικαιούμαστε στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, δε θα κάνουμε παραχωρήσεις" ενώ σημείωσε ότι με τον ίδιο τρόπο που η Τουρκία δεν προσβλέπει τα εδάφη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα άλλων χωρών, αναμένει από άλλους να κάνουν το ίδιο για την Τουρκία!!!

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά απαραίτητο για να το διασφαλίσουμε», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα της οποίας η υπομονή, η αποφασιστικότητα, το θάρρος και οι ευκαιρίες μπορούν να δοκιμαστούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail