Η πολιτική αξιοπιστία και η επιστημονική εγκυρότητα στα τάρταρα

Νέος βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Διεθνές Δίκαιο, σε ερώτηση δημοσιογράφου σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι «γιατί δεν υπογράψαμε συμφωνία με την Κύπρο για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών», απάντησε: «Η συμφωνία με την Κύπρο είναι εύκολη, την κάνουμε όποτε θέλουμε, εμείς ξεκινήσαμε από τα δύσκολα, υπογράψαμε πρώτα με την Ιταλία και μετά υπογράψαμε τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ».


Σε δεύτερη ερώτηση του δημοσιογράφου «εφόσον αποδεχτήκαμε ότι ακόμη και τα μεγάλα νησιά δεν έχουν πλήρη ΑΟΖ, πώς θα υπερασπιστούμε ότι η Στρογγύλη, το μικρό νησί ανατολικά του Καστελόριζου, έχει πλήρη ΑΟΖ», απάντησε: «Τώρα στόχος ήταν να ακυρώσουμε το παράνομο και άκυρο Τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Σε τρίτη ερώτηση, «μα αυτό θα γινόταν χωρίς επώδυνες υποχωρήσεις αν υπογράφαμε συμφωνία με την Κύπρο, και επίσης αφού λέμε ότι είναι άκυρο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, γιατί να το ακυρώσουμε πάλι», απάντησε: «Για μας είναι άκυρο, δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί να γίνει σε ένα διεθνές δικαστήριο», και συνέχισε: «Για Κύπρο σάς απάντησα».

Την κοινή γνώμη στη χώρα μας μπορεί να την μπερδεύει η κυβέρνηση με αυτά που λέει και κάνει – τον Ερντογάν και τους συμμάχους, δυστυχώς όχι…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail