Η Αρμενία έχει τον πιο ισχυρό στρατό στον Νότιο Καύκασο

Τα γεγονότα στο Ταβούς έδωσαν απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα που προέκυψαν μετά την βελούδινη Επανάσταση, από την έννοια κατά πόσο η επανάσταση θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά και τις προσεγγίσεις των ενόπλων δυνάμεων.


Από αυτή την άποψη, επισημάνθηκε, ότι η επανάσταση στην Αρμενία όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε, αλλά και ενίσχυσε το Αρμενικό περιφερειακό σύστημα ασφαλείας, δίνοντάς του μια νέα ποιότητα. Η ιδιαιτερότητα των ενεργειών στο Ταβούς ήταν, ότι αυτές οι ενέργειες ήταν όχι μόνο μια απάντηση στην πρόκληση υπο το σημερινό καθεστώς, αλλά και μια απάντηση στις μελλοντικές προκλήσεις- με χρήση νέου εξοπλισμού της αρμενικής στρατιωτικής βιομηχανίας, καθώς και μια νέα στρατιωτική-πολιτική έννοια, η οποία διατυπώθηκε από τη φόρμουλα του Υπουργού Άμυνας της Αρμενίας Νταβίντ Τονογιάν «νέος πόλεμος, νέες περιοχές». (μη μας προκαλέσετε ! σε περίπτωση πόλεμου θα προχωρήσουμε και θα κατακτήσουμε νέες περιοχές ).

Τα χρόνια του πολέμου, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πολλοί διπλωμάτες και στρατιωτικοί ειδικοί έλεγαν, ότι ο αγώνας της Αρμενίας είναι μάταιος.

Η Αρμενία είναι μικρή χώρα, δεν έχει στρατό, ενώ το Αζερμπαϊτζάν έχει τεράστιο στρατό και υποστήριξη από τη γειτονική χώρα. Μετά όμως οι ίδιοι άνθρωποι είπαν με ενθουσιασμό, ότι η Αρμενία έχει τον πιο ισχυρό στρατό στον Νότιο Καύκασο. Τα γεγονότα στο Ταβούς είναι σαφές απόδειξη αυτού.

πηγή: lragir.am
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.