Μπαχτσελί: Γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα έχει πάλι διάθεση και όρεξη να την ρίξουν στη θάλασσα

“Γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα έχει πάλι διάθεση και όρεξη να την ρίξουν στη θάλασσα.
Η Ελλάδα και οι σκληροί υποστηρικτές της πού δεν βλέπουν, δεν μπορούν να δουν, ή βλέπουν και αδιαφορούν για τις σφοδρές συνέπειες που θα έχει η καταπάτηση των καταλήξεων των νεύρων του τουρκικού έθνους, διεξάγουν μία προκλητική καμπάνια που θα έχει πολύ κακό τέλος. Φυσικά η ειλικρινή μας προσδοκία είναι η ταχεία αποκλιμάκωση του μετώπου σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η μείωση της έντασης, καθώς διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει σε νάρκη.

…..
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία ανέπτυξε στρατιωτικά στοιχεία στο έδαφος της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου σε αντίθεση με τις συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960.
……
Η Ελλάδα εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά τα οποία κατ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημενα και τα μετέτρεψε σε κάστρα.
……
Η Ελλάδα που πριν από 98 χρόνια πετάχτηκε στη θάλασσα, έχει παλι ως στόχο να βγει στα εδάφη της πατρίδας μας. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σχέδιο εισβολής. Η κατάσταση αυτή ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων είναι ένας αγώνας επιβίωσης για την Τουρκική Δημοκρατία. Οι μέχρι τώρα διπλωματικές επαφές, προσπάθειες συμφιλίωσης διαπραγματεύσεις, συναντήσεις και διαδικασίες τοποθέτησης των θεμάτων στο τραπέζι, δεν ωφέλησαν. Τα προβλήματά μας με την Ελλάδα αντί να επιλυθούν, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
…..
Επείγουσα προσδοκία του έθνους μας είναι η αμφισβήτηση του παρόντος status που κυριαρχεί στο Αιγαίο, η αλλαγή του με δίκαιο τρόπο και η εξισορρόπηση του. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, η εκ νέου νομική εξέταση τους, θα προσδώσει ζωντανές τις ελπίδες για Ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντιστάθμισης σε κάποιο βαθμό την αδικία που έχει διαμορφωθεί απέναντι στη χώρα μας. Ωστόσο η Ελλάδα είναι κακόβουλη και προκαλεί ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο όπως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ασφάλεια”.

…….

Sputnik. 29/8/2020
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.