Πολύ σοβαρό επεισόδιο στη Συρία ανάμεσα στον Στρατό και Αμερικανούς εισβολείς

Freepen.gr - Μήνες τώρα σημειώνουμε ότι αυτό το παιχνίδι νεύρων και καψονιών στην ανατολική Συρία με τον ένα να κλείνει το δρόμο στον άλλο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Αυτή τη φορά ένα στρατιωτικό κονβόι των ΗΠΑ (που έφυγαν μένοντας) εκινείτο στην επαρχία της Χάσακα αλλά στο σημείο ελέγχου του Συριακού Στρατού στο Rasho, δεν του επετράπη η διέλευση.

Σημειώθηκε λεκτική διαμάχη, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και τελικά ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ έπληξε το σημείο ελέγχου αφήνοντας ένα νεκρό και δύο τραυματίες.



Την ίδια στιγμή, νοτιότερα στο Ντέιρ Εζόρ, οι άνδρες της φυλής Ακιντάτ αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα των ανδρών των SDF στο Συνασπισμό τα οποία κατέσχεσαν κατά την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων από το χωριό Jadeed Baggara. Να θυμίσουμε ότι οι πρεσβύτεροι των τοπικών φυλών στο ανατολικό Ντέιρ Εζόρ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των SDF δίνοντας διορία ενός μηνός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail