Φαιδροί Τούρκοι φοβήθηκαν με τα δημοσιεύματά τους για το Καστελλόριζο και ωρύονται;

markosspyromilios / pixabay
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, κλήθηκε να σχολιάσει τουρκικά δημοσιεύματα σχετικά με τη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων στο Καστελλόριζο.

Φοβούμενος προφανώς μια απόβαση ακόμη κι από το Καστελλόριζο, ο Aksoy μίλησε για το αποστρατιωτικοποιημένο status του νησιού με βάση την ειρηνευτική συμφωνία του Παρισιού του 1947 ενώ έκανε λόγο για επίδειξη των πραγματικών προθέσεων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και μη τήρηση των νόμων.

«Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρόκληση σε όλη την ακτή μας να επιτύχει τον σκοπό της. Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δε θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι ηττημένη» ανέφερε ο Aksoy κλείνοντας ως εξής:

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα οφέλη μέχρι το τέλος του διεθνούς δικαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail