Ο Διακόπουλος αποφάσισε να μην κοροϊδεύει άλλο τον εαυτό του και την πατρίδα του. Και μπράβο του!

Ο κ. Διακόπουλος ως σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δηλώνοντας δημόσια στην τηλεόραση ότι δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε και πως το ερευνητικό Ορούτς Ρέις διεξάγει έρευνες, έγραψε τους τίτλους τέλους παραχρήμα στο ασθενές κυβερνητικό αφήγημα πως το τουρκικό σκάφος δεν εκτελεί έρευνα διότι υπάρχει θόρυβος. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ή πολύ απλά έβγαλε το μικρό δάκτυλο της κυβέρνησης μπροστά από τα μάτια μας ώστε να μην κρυβόμαστε πλέον πίσω από αυτό. Η δουλειά ενός συμβούλου είναι να βρίσκεται στα μετόπισθεν για να συμβουλεύει. Ωστόσο εδώ έχουμε ή καλύτερα, είχαμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε το Π.Ν. για πολλά χρόνια, ορκίστηκε στη σημαία και προφανώς δεν μπορεί τώρα να καταπατά αυτούς τους όρκους ανεχόμενος να είναι μέλος μιας ορχήστρας που ενίοτε φαλτσάρει κρυπτόμενη πίσω από ανέμους που σπρώχνουν το πλοίο αντίθετα ή το θόρυβο των πλοίων.

Οι πολιτικοί έχουν άλλα κριτήρια. Κινούνται στη σφαίρα του εφικτού. Ενίοτε και του ανέφικτου. Αποσκοπούν στη χρονική παράταση της εξουσίας τους. Ο Διακόπουλος όμως δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.


Το Ορούτς Ρέις όπως είπε κι ο καθηγητής Μάζης εισήλθε με διάταξη και ταχύτητα έρευνας. Αν μάλιστα μπείτε στο marinetraffic [φωτο 20/8/2020 16:40] θα το δείτε να πλέει με ταχύτητα περίπου 4.2 ν.μ. και πορεία πλού για έρευνες. Επίσης κυκλοφορούν σχετικοί χάρτες με την πορεία του και τα λεγόμενα ζιγκ-ζαγκ.
Η ύπαρξη θορύβου ενδεχομένως σημαίνει ότι δε διεξάγει αποτελεσματική έρευνα, αλλά όχι απαραίτητα πως απλά αρμενίζει [εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας πάντα].

Το αν το πλοίο διεξάγει τελικά έρευνα ή όχι, είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο το πλήρωμά του.

Μια φορά πάντως η εικόνα που περνά προς τα έξω είναι αυτή, εξαντλώντας παράλληλα όλο το χρονικό περιθώριο της παράνομης τουρκικής naftex, η οποία μολονότι παράνομη εφαρμόζεται κανονικά κι αυτό σημαίνει ότι ίσως οι αρμόδιοι πρέπει να ξαναδούν λίγο το θέμα των διατυπώσεων των αντι-naftex.

Η κυβέρνηση μπορεί να περνά μέσα από τα φιλικά της ΜΜΕ τα δικά της μηνύματα. Αν μάλιστα μπει κανένα γκολ από εκεί που δεν το περιμένουμε, όπως με τη ΛΗΜΝΟΣ, έχε καλώς. Ο στόχος όμως δεν αλλάζει. Κι αυτός είναι ένας, να κάτσουμε να μιλήσουμε για να τα βρούμε. Μοναδικός όρος να φύγουν οι φρεγάτες. Το είπε κι ο ΥΕΘΑ στη Γερμανίδα ομόλογό του.

Ο κ. Διακόπουλος πιθανότατα μη ανεχόμενος να κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους [ενδεχομένως γενικότερα και όχι μόνο αν τελικά το Ορούτς Ρέις διεξάγει έρευνες ή όχι] αλλά και ενδεχομένως βλέποντας μια κυβέρνηση έτοιμη να ενδώσει και να συζητήσει, αψηφώντας το αίσθημα του λαού αλλά και την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πιθανότατα είχαν προτείνει λύσεις για να μην μπορεί το τουρκικό πλοίο να κάνει το παραμικρό, βγήκε και δήλωσε όσα δήλωσε ώστε να κατέβει η σκάλα της αποβίβασης από το πλοίο. Δεν είναι χθεσινός. Και αυτό το "ας μην κοροϊδευόμαστε" δείχνει ένα μπούχτισμα, φανερώνει πως ίσως και σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο συμβαίνει ακριβώς αυτό, κάποιοι κοροϊδεύονται μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ενημερώσει τους αδιάφορους έως φιλότουρκους Ευρωπαίους για το συμβάν με την Κεμάλ Ρέις αλλά όχι τον ελληνικό λαό. Η δε φωτογραφία της τραυματισμένης τουρκικής φρεγάτας κυκλοφόρησε, αφότου έγιναν οι δηλώσεις Διακόπουλου.

Χρόνια τώρα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας με την Τουρκία. Ιδού τα αποτελέσματα της ζεμπεκιάς, της κουμπαριάς κ.ο.κ. διόρι όσο εμείς κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας, η Τουρκία κορόιδευε εμάς.

Τώρα είναι η δική μας σειρά να μην κοροϊδεύουμε άλλο τους εαυτούς μας. Κινδυνεύουμε. Και όλα να τα δώσουμε, σε λίγο θα κινδυνεύσουμε πολύ περισσότερο αφού θα είμαστε μικρότερο και πιο αδύναμοι. Ας πάρουν λοιπόν χρήματα από το λεγόμενο μαξιλάρι κι ας ενισχύσουν την άμυνα ΧΤΕΣ, ας κάνουν προσλήψεις στις Ε.Δ. και όχι στα γραφεία νωθρών άχρηστων υπηρεσιών. Κι ο λαός ας σκεφτεί τι στην ευχή ψήφιζε τόσα χρόνια και τι συνεχίζει να ψηφίσει. Και ας αποφασίσει επιτέλους τι στην ευχή επιθυμεί για αυτόν τον τόπο, να παραμείνει ανεξάρτητη χώρα, να συνεχιστεί η μετατροπή του σε πολυεθνικό χώρο, να εξελιχθεί σε βιλαέτι; Ας αποφασίσει όμως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail