Το θέμα συζήτησης έπρεπε να είναι η Ελλάδα που κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί

Συγγνώμη που θα χαλάσω την επικαιρότητα με τον κορωνοϊό, όμως το μείζον πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι απόψεις των λοιμωξιολόγων και του Χαρδαλιά που νομίζουν ότι η χώρα μπορεί να λειτουργήσει ως νοσοκομείο, αλλά οι Τούρκοι που ξαναμπήκαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κόβουν βόλτες.

Ελένη Παπαδοπούλου

Το πλοίο έχει απλώσει τα καλώδιά του ενώ πάει και έρχεται. Άκουσα χθες τον Συρίγο να λέει ότι προσπαθεί να κάνει έρευνες, πιθανόν να κάνει κιόλας, ουδείς γνωρίζει. Το Καστελλόριζο εξακολουθεί να αποτελεί έδαφος που διεκδικούν οι απέναντι, αλλά εμείς τώρα έχουμε πρόβλημα αν θα κλείνουν τα μπαρ στις 12 ή στις 2 στα νησιά, μέσα στις διακοπές, κι αν θα φοράμε μάσκα.

Το θέμα συζήτησης έπρεπε να είναι η Ελλάδα που κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί και όχι το πόσο φοβόμαστε τον κορωνοϊό. Ένα Κράτος που σπέρνει αδικαιολόγητο φόβο στις κρίσιμες στιγμές, όπως όλα δείχνουν, αντί να καλλιεργεί το θάρρος και την αγάπη για την πατρίδα.

Δε μας προβληματίζει το Ισλάμ που έχει κουβαληθεί στην χώρα και έχει καταλάβει περιοχές, δε μας προβληματίζουν οι Τούρκοι που το πάνε φιρί φιρί για πόλεμο, μας προβληματίζουν μόνο τα μικρόβια. Ξαφνικά γίναμε αποστειρωμένοι, μικροφοβικοί, μισούμε τους γύρω μας, μη μας κολλήσουν κορωνοϊό, την ώρα που στις φρεγάτες μας δεν ξέρουν αν θα τους βρει η επόμενη μέρα, ο Τούρκος λιμπίζεται ελληνικό έδαφος, μας έχει γράψει και κάνει επίδειξη δύναμης.

Εμείς αντί να κοιτάμε τους γενναίους στις φρεγάτες, κοιτάμε διάφορες φιγούρες στα κανάλια να μας λένε "ξέφυγε ο κόσμος (ναι, πήγε διακοπές, τί περίεργο), μασκούλες μέσα έξω, τόσοι στους γάμους, μέχρι τις 12 στα μπαρ και μέχρι 6 στο τραπέζι στο εστιατόριο". Η μιζέρια σε όλο της το μεγαλείο. Μαζί με τη γελοιότητα. Γιατί ως γνωστόν ο ιός δεν κολλάει μετά τις 12, ούτε κολλάει σε παραλίες και σοκάκια με τον κόσμο πίτα.

Και ξανά συγγνώμη που θα χαλάσω σε μερικούς την ονείρωξη, αλλά παρά τις συμμαχίες που χτίζει ο Δένδιας, προς το παρόν ο Τούρκος μας γλεντάει. Ας είμαστε ειλικρινείς. Κι όσο μας γλεντάει θα τρώμε στο κεφάλι κι άλλα μέτρα για τον κορωνοϊό και μόλις πάμε και σε συζητήσεις ξεβράκωτοι, με μόνο αναμνηστικό την κίνηση της φρεγάτας Λήμνος θα φάμε και ένα lockdown να έχουμε να λέμε.
Το έχουμε καταλάβει το έργο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail