Εξόχως παθογενές ο πρωθυπουργός να λέει ψέμματα και να παραιτείται ο λειτουργός που είπε την αλήθεια!

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας - Ψεύδη και αλήθειες - Γνωρίζω τον Αλέξανδρο Διακόπουλο από νέο αξιωματικό, όταν αυτός ήταν αξιωματικός Ναυτιλίας και Ελικοπτέρων στο Αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής κι εγώ Ύπαρχος. Έκτοτε βρεθήκαμε στην Ναυτική Σχολή Πολέμου (εγώ ως αξιωματικός εκπαιδεύσεως και αυτός ως σπουδαστής) αλλά και πολλές φορές στο ίδιο επιτελείο στο Αρχηγείο Στόλου και στο ΓΕΝ.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Πέραν των επαγγελματικών ικανοτήτων που είναι αδιαμφισβήτητες, τον χαρακτήριζε η ευρυμάθειά του και η πιστοποιημένη από τις άριστες σπουδές του ακαδημαϊκή του κατάρτιση στα ζητήματα διεθνών σχέσεων, εξωτερικής πολιτικής, αμυντικής πολιτικής, στρατηγικής, επικοινωνίας και δημόσιας διοίκησης .

Το σημαντικότερο γι αυτόν ήταν ότι δεν περιορίσθηκε ποτέ σε αραχνιασμένες γνώσεις και πτυχία αλλά είχε πάντα την επιθυμία να βελτιώνεται σε όλα τα επαγγελματικά πεδία και τα πολύπλευρα καθήκοντα που αναλάμβανε, με υπευθυνότητα, με το θάρρος της γνώμης, με ειλικρίνεια και σθένος, εξωστρέφεια και ακεραιότητα.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, χαιρέτησα την επιλογή με ενθουσιασμό γνωρίζοντας τις ικανότητές του και τον χαρακτήρα του, πλην όμως πάντα μέσα μου είχα τον φόβο, ότι αυτά ακριβώς τα σπουδαία χαρακτηριστικά του θα μπορούσαν δυνητικά να εκληφθούν ως υπερβολικά, να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παθογενές κομματικό περιβάλλον, που κατατρύχει κάθε ελληνική κυβέρνηση.

Του είχα εκφράσει τις αμφισβητήσεις μου για τον ρόλο του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας έναντι μίας ολοκληρωμένης θεσμικής οργάνωσης ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά τα Γαλλικά πρότυπα, που θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας αναγκαιότητες και δομές (όπως κατέληξα μετά από βαθιά και εμπεριστατωμένη έρευνα και ανάλυση όλων τον μοντέλων που έχουν υιοθετήσει οι χώρες του Δυτικού αλλά και του Ανατολικού κόσμου (έχω δημοσιεύσει όλη την μελέτη και την πρόταση).

Σήμερα, μετά από μία επιτυχημένη κατά την άποψή μου θητεία (έστω και ολιγόμηνη, όπου κατάφερε να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην χώρα ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας), αναγκάζεται να παραιτηθεί επειδή είπε την αλήθεια, ότι το ORUC REIS έκανε έρευνες (δεν έχει σημασία εάν ήταν επιτυχημένες ή όχι- η παραβίαση τους κυριαρχικού δικαιώματος που έγινε είναι το διακύβευμα) και δεν κρύφθηκε πίσω από αφελή ψεύδη, υπεκφυγές και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Και είναι εξόχως παθογενές να αποδέχονται οι κομματικοί ταγοί και ακόλουθοι, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (αυτοακυρούμενος κατ’ επανάληψη σε σχέση με όσα διακήρυττε μεγαλόστομα τις προηγούμενες ημέρες ) και να μέμφονται έναν δημόσιο λειτουργό που λέει την αλήθεια.

Η μεγάλη αντίφαση που τους ξεσκεπάζει, είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι σε ανάλογη περίπτωση μέμφονται τον Τραμπ για τα ψεύδη του και εκθειάζουν τον Μπόλτον που αποκαλύπτει την αλήθεια.

Θα πει κάποιος ότι ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας δεν μπορεί να λέει διαφορετικά πράγματα από όσα λέει ο πρωθυπουργός.

Θα συμφωνήσω, ότι ο θεσμικός του ρόλος του επιβάλλει να φορέσει ένα συγκεκριμένο κουστούμι και να μην ξεπεράσει τα όρια του θεσμικού του ρόλου και θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός και φειδωλός στην δημόσια παρρουσία του.

Όμως το ότι είπε την αλήθεια αναλαμβάνοντας το κόστος της ακεραιότητάς του μου επιβεβαιώνει την εκτίμηση που έχω για το πρόσωπό του και τον αναβαθμίζει στην συνείδησή μου.
Λυπάμαι που αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, γιατί θεωρώ ότι ήταν πολύτιμος ο ρόλος τους ως πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και γνωρίζοντας τις οργανωτικές του ικανότητες ήλπιζα ότι θα έθετε τα θεμέλια για ένα αποτελεσματικό, λειτουργικό και αξιόπιστο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που λείπει από την χώρα.

Τώρα, δημιουργούνται ανασταλτικοί παράγοντες για τον θεσμό τόσο σε ατομικό επίπεδο (φοβάμαι ότι θα κυριαρχήσουν άτολμοι κομματικοί χειροκροτητές της προσωπικής μεγαλοσύνης κάθε πρωθυπουργού) όσο και σε θεσμικό επίπεδο, αφού η αποτυχία αυτή θα αποτελέσει επιχείρημα για όσους είναι αντίθετοι στον θεσμό.

Το σημαντικότερο όμως που προβληματίζει κάθε δημοκράτη φιλελεύθερο και ελευθερόφρονα πολίτη είναι ότι πέραν των κομματικών ταγών και πολλά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τα ψεύδη του πρωθυπουργού, αλλά με τις αλήθειες του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail