"Τα νησιά που εξόπλισε η Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Τουρκία"

Τα νησιά που εξόπλισε η Ελλάδα αποτελούν απειλή για την Τουρκία - Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-πρόεδρος του ROISDER δήλωσε : ¨Η Αθήνα κατέστησε τα νησιά στρατιωτικές βάσεις. Αυτή την στιγμή εξόπλισε 18 νησιά κάνοντας τα οπλοστάσιο. Για αυτό τον λόγο αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την Τουρκία.


Ειδικοί υπερασπίζονται την άποψη πως η Ελλάδα με μια επιθετική στάση-παράβαση του διεθνούς δικαίου, εξόπλισε τα νησιά, τα οποία έχοντας καταστεί οπλοστάσια αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

Η υφαλοκρηπίδα, η γραμμή FIR, οι αμφισβητούμενες περιοχές, ο εξοπλισμός των νησιών και οι παραβιάσεις δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στην δυτική Θράκη, συχνά κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα

…………..

Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί -Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων-Τουρκίας (ROİSDER). δήλωσε ότι, η Ελλάδα ενεργώντας κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες και μετέτρεψε τα περισσότερα από τα 23 νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσιο.

…………..

Ο Καϊμακτσί ανέφερε πως η Ελλάδα δεν αρκέστηκε στο να συσσωρεύσει στρατό σε Λήμνο Ρόδο Μυτιλήνη και Κω αλλά κατασκεύασε και αεροδρόμια για μαχητικά αεροσκάφη και συνέχισε λέγοντας :
“Η Αθηνά μετέτρεψε τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις. Αυτή τη στιγμή έχοντας εξοπλίσει 18 νησιά τα μετέτρεψε σε οπλοστάσιο. Κατασκεύασε αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο και εγκατέστησε πολεμικά αεροσκάφη. Για αυτό το λόγο αποτελούν δυνητική απειλή για την Τουρκία. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Αλλά η κυβέρνηση της Ελλάδας παρά το ότι είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να υπολογίζει τις διεθνείς συνθήκες δεν κάνει βήμα πίσω και κλιμακώνει την ένταση. η Τουρκία πρέπει να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο για να επιλύσει τα προβλήματα που απειλούν την κυριαρχία της.
……….
Η Τουρκία εν τέλει θα μεταφέρει το θέμα του status των νησιών και του εξοπλισμού τους στο διεθνές δικαστήριο και η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τις διατάξεις της συμφωνίας των Παρισίων του 1947. ”

…………

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/yunanistanin-silahlandirdigi-adalar-turkiye-icin-tehdit/1949792

22/8/2020

Σχ. : Ο Καϊμακτσί είναι κάτοικος Τουρκίας και είναι απλά ένα πληρωμένο γρανάζι της Τουρκίας, που κάνει και λέει ότι του πούνε οι αφέντες του…
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.