Ο πραγματικός σκοπός της Τουρκίας για όσους νομίζουν ότι όντως κάνει έρευνες

Μερικοί νομίζουν ότι η Τουρκία όντως έχει σκοπό να κάνει έρευνες - που για πολλούς πρακτικούς λόγους δε γίνονται με συνοδεία 7 πολεμικών πλοίων. Η πραγματικότητα είναι ότι ο σκοπός εξαρχής ήταν να κάνει δήλωση αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Mochament Elsaer και συνεχίζει:

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Η κυριαρχία δεν ορίζεται δια του δικαίου αλλά της ισχύος και της πρακτικής εφαρμογής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κανονικά υπάρχει escalation ladder. Δεν είναι άσπρο/μαύρο. Θέλω να πιστεύω ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες παρασκηνιακές ενέργειες για να μην φτάσουμε στην έσχατη λύση. Το ερώτημα που πάντα είχε ο κάθε πολίτης μετά Ίμια είναι αν όντως γίνονται..

Η κατάσταση αυτή την στιγμή φαίνεται να εξελίσσεται και σε άλλα μέτωπα. Υπάρχουν κάποιες ενέργειες που θυμίζουν έντονα Ίμια με τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν ότι γκρίζαραν το Αιγαίο. Η πολιτική ηγεσία το έχει συνειδητοποιήσει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail